Ny Ryanair-billettype inkluderer bagage

En ny Leisure Plus-billettype betyder, at rejsende hos Ryanair fremover får 20 kg indchecket bagage med i prisen.

Ryanair begynder efterhånden at ligne de fleste europæiske flyselskaber – hvad enten der er tale om netværksselskaber eller lavprisflyselskaber. Forskellen mellem de to typer selskaber bliver mindre og mindre efterhånden som produktudbuddet bliver mere ensartet i en decideret hybrid-model.

Det seneste eksempel er Ryanairs nye Leisure Plus-billettype, der giver kunderne prioriteret boarding, pladsreservation samt et stykke indchecket bagage med en maksimal vægt på 20 kg. Dette vil typisk koste fra 389 kroner og opad og bliver tillagt selve grundprisen. Med denne ændring tilbyder det irske lavprisflyselskab fremover tre billettyper.

Basisbilletten er Ryanair Regular, hvor der betales for flytransporten samt et stykke håndbagage på max. 10 kg. samt en mindre taske, der også må tages med i kabinen. Som overbygning på denne pris kommer Leisure Plus med sine fordele, mens Business Plus er topproduktet med fast track i visse lufthavne, prioriteret boarding, tildelt sæde, Business Plus-skranke i lufthavnen samt gratis fleksibilitet på billetten med mulighed for ændringer to dage før og efter den valgte rejsedato.

Fra ultra til hybrid
Ryanair har gennem de seneste tre år foretaget et hamskifte fra at være ultra-lavprisflyselskab frem til den nuværende position som et hybridselskab, der ligner mange andre flyselskaber i markedet. Den ændrede strategi er understøttet af “Always Getting Better”-programmet, som omfatter nye digitale funktioner, nyt interiør i kabinen samt flere nye ruter og fortsat lave priser.

“Ryanair er glade for at lancere Leisure Plus, der byder ferierejsende, turister og city breakers på en skræddersyet pakke af rabatterede ekstraydelser, herunder prioriteret boarding, et stykke 20 kilo indchecket bagage og tildelt sæde – med priser der starter fra kun DKK 389. Efter omfattende feedback fra vores kunder,  har vi designet Leisure Plus specielt til privatkunder, som derudover oplever vores brancheførende punktlighed samt får to stykker gratis håndbagage om bord,” siger marketingdirektør Kenny Jacobs fra Ryanair i en pressemeddelelse.

Ryanair oplyser, at Business Plus produktet også er blevet populært, da over 25 procent af selskabets kunder er forretningsrejsende, der flyver mellem de store lufthavne i Europa, som Ryanair i et meget stort omfang er rykket ind i.

 

Relaterede artikler:

Ryanair sænker bagagegebyr på korte flyvninger

Sådan ser Ryanairs nye kabiner ud

Ryanair får nye kabiner

Ryanair lancerer Business Plus

Ingen Ryanair Fast-Track i CPH