Scandinavian Mountains Airport (Foto: Bengt-Inge Larsson /Wikimedia CC 4.0)

Direkte til Sälen fra fire danske lufthavne

Der er rig mulighed for at flyve til Scandinavian Mountains Airport i Sverige fra de danske lufthavne den kommende vinter, men der er ikke forbindelse fra Danmarks næststørste lufthavn.

Scandinavian Mountains Airport i Sverige, der ligger tæt på Sälen i Sverige og Trysil, Norges største skisportsområde, får den kommende vinter fire flyruter fra Danmark.

SAS flyver fra København til den svenske lufthavn på torsdage og søndage, mens der fra Aalborg Lufthavn ligeledes er forbindelse med SAS på de samme dage. De første afgange fra de to lufthavne er søndag den 26. december, mens ruten bliver indstillet igen midt i marts.

Nyt er det, at fra december flyver BRA direkte til Scandinavian Mountains Airport fra Aarhus lufthavn. Der bliver afgange to gange om ugen, med første afgang 19. december. Ruten fortsætter frem til slutningen af marts.

Syddanmark får også en direkte flyforbindelse til skimulighederne i Sverige og Norge, hvilket også er en nyhed. Alsie Express flyver fra Sønderborg  Lufthavn torsdage og søndage fra uge 2 til 8 i 2022.

Billund mangler
Danmarks næststørste lufthavn, Billund Lufthavn, har ikke nogen forbindelse til Scandinavian Mountains Airport. Vil rejsende fra Billund ud på ski, giver det mere mening at kigge mod syd. Stort set alle de danske rejsebureauer, der sælger skirejser, har afgange direkte fra Billund til alperne i Østrig eller Italien.

Scandinavian Mountains Airport, der åbnede i december 2019, er den nyeste lufthavn i Sverige, og rejsende lander midt i Skandinaviens største alpine skiområde. Området byder på over 200 pister og en bred vifte af indkvartering, restauranter og aktiviteter. Og fra lufthavnen er der hurtig transfer med bus, snescooter eller hundeslæde.

Mange af skisportsstederne er allerede kendte for mange danskere og tæller blandt andet Stöten, Kläppen, Hundfjället, Tandådalen, Högfjället og Lindvallen. Lidt længere væk ligger Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll og Orsa Grönklitt. På den norske side af grænsen ligger Trysil og Fageråsen.

Hurtigt og nemt
”Med de nye flyruter vil det være endnu nemmere at komme til Skandinaviens største alpine skiområde på en forlænget weekend eller en hel uge. Fordelen ved flyruterne er den korte rejsetid og den korte transfertid. Den korteste transfer fra lufthavnen er på kun 10 minutter, og så er Idre Fjäll og Idre Himmelfjäll også tilgængelige med lejebil fra lufthavnen,” siger Jonas Rosén, direktør i Visit Dalarna.

Trysil, der ligger på den anden side af grænsen, er der også forbindelser til. En tur til det norske tager omkring 40 minutter.

 

Relaterede artikler:

Dansk selskab skal flyve hollændere på skiferie

Ny skandinavisk lufthavn indviet

SAS åbner to danske ruter til ny svensk lufthavn