SAS-fly lander i Scandinavian Mountains Airport. (Foto: Scandinavian Mountains Airport | PR)

SAS viderefører to skiruter fra Danmark til Sverige

Ligesom i den foregående vinter vil SAS i den kommende vintersæson flyve fra både København og Aalborg til Scandinavian Mountains Airport ved Sälen i Sverige.

Scandinavian Mountains Airport blev åbnet to dage før jul i 2019, og den har siden vist sig at tiltrække flere flyselskaber.

Den lille lufthavn ligger i Dalarne ved den svensk-norske grænse og midt imellem Sälen, der er Sveriges største alpine skiområde, og Trysil, der er Norges største alpine skisportssted. Lufthavnen appellerer således kraftigt til skihungrende gæster.

SAS har i de tidligere år fløjet til Scandinavian Mountains Airport, og det bliver også tilfældet i vinteren 2023/24. Fra Danmark fortsætter det skandinaviske flyselskab med skiruterne fra både Københavns Lufthavn og Aalborg Lufthavn. Det oplyser den svenske virksomhed Skistar, der ejer og driver skisportsstederne i blandt andet Sälen og Trysil.

Ruten fra København åbner 21. december 2023, og der vil blive fløjet på torsdage og søndage i løbet af vintertrafikprogrammet. Ruten fra Aalborg har første flyvning 14. januar 2024, og SAS vil i løbet af vinteren flyve på søndage.

Besøgt af mange tusinde danskere
For Scandinavian Mountains Airport er der glæde over at fortsætte et godt samarbejde med SAS.

”Det er virkelig glædeligt endnu en gang kunne byde SAS-gæster fra Danmark velkommen til vores lufthavn. Korte fly- og transfertider kombineret med et førsteklasses alpint familietilbud både i Sälenfjeldene og i Trysil er en stor fordel for os i konkurrencen om skiferiegæsterne,” siger Gunnar Lenman, administrerende direktør hos Scandinavian Mountains Airport.

Danskerne udgør den største udenlandske gruppe af skigæster hos Destination Sälenfjällen, ligesom mange tusinde danskere også valfarter til Trysil hver vinter for at få ski på fødderne.

”Flyruterne er gode nyheder, som gør det både nemmere og mere fleksibelt at rejse til vores skidestinationer i Sälen og Trysil. Vores danske gæster har en stor fordel med den stærke danske kronekurs i forhold til den svenske, og med disse flymuligheder kan man få både en hurtig og direkte rejse og en overkommelig pris på skiferien,” siger Mathias Lindström, salgs- og marketingdirektør hos SkiStar.

Aarhus har haft rute til skisports-lufthavn
Tidligere har der også været flyvninger fra Aarhus Airport til Scandinavian Mountains Airport. Det var det regionale svenske flyselskab BRA, der i vinteren 2021/22 fløj mellem de to lufthavne, men ruten vendte imidlertid ikke tilbage i vinteren 2022/23.

Til gengæld får danskerne altså mulighed for at flyve direkte på ski fra København og Aalborg i den kommende vinter, og SAS-billetterne er allerede sat til salg.

Scandinavian Mountains Airport er en topmoderne lufthavn med et fjernstyret kontroltårn. Lufthavnens terminal har kapacitet til at kunne håndtere fire flyvninger på samme tid. Den svenske lufthavn er privatejet af i alt 33 virksomheder.

 

Relaterede artikler:

To danske ruter til populær skidestination

Direkte til Sälen fra fire danske lufthavne

Alsie Express vil flyve skiturister til Sverige