Ny storm betyder masseaflysninger

En såkaldt ‘Nor´easter’ storm har atter skabt forsinkelser og aflysninger i de større lufthavne på USA´s østkyst. Onsdag blev over 1.600 flyafgange aflyst som følge af stormen.

De såkaldte ‘Nor´easter’ storme er et velkendt fænomen i USA. Det er stormlavtryk, der bygger sig op langs den amerikanske østkyst i sæsonen fra oktober til april måned og udløser vindhastigheder af stormstyrke fra nordøst.

Det er en Nor´easter storm der i denne uge har truet de områder på østkysten, der led voldsom skade under orkanen Sandy, der hærgede for lidt mere end en uge siden.

Det har indtil videre betydet, atover 1.600 flyafgange blev aflyst i løbet af onsdagen. Selvom stormen havde kurs mod New England-området forblev lufthavnene i New York åbne denne gang men med et stort antal aflysninger og forsinkelser.

Herudover erop imod300 flyafgange på nuværende tidspunkt aflyst i løbet af torsdagen, hvoraf alene 207 er med udgangspunkt i Newark Liberty International Airport.

New York-lufthavne hårdt ramt
Onsdag var det også Newark-ufthanven, som SAS også beflyver, der måtte indkassere flest aflysninger. Her var der ialt582 aflyste flyoperationer. Herefter fulgte de to andre storlufthavne i New York, henholdsvis La Guardia med418 aflysninger og John F. Kennedy International Airport med226 flyvninger, der ikke kunne gennemføres. Også lufthavnene i Philadelphia, Chicago ogBoston blev udsat for forsinkelser.

Endnu engang blev United Airlines hårdt ramt med269 aflyste flyvninger, mens ExpressJet fulgte lige efter med251 flyafgange. De to flyselskaber ejet af AMR Corporation, henholdsvis American Eagle og American Airlines måtte indkassere samlet 286 aflyste flyvninger.

Orkanen Sandy løb op i over 20.000 aflysninger, så denne uges Nor´easter storm må siges at være en lilleput-udgave af mægtige Sandy.

Foto: U.S. Coast Guard (La Guardia Airport, 30OKT12)