United Airlines Boeing 757. (Foto: SpeedbirdHD)

Ny United-rute til Norden

United Airlines vil i sommeren 2018 åbne en ny rute fra New York-Newark til en nordisk hovedstadslufthavn.

Island er det nye “sort” i luftfartsbranchen. En lind strøm af flyselskaber har gennem de senere år åbnet ruter til vulkanøen i Nordatlanten, og næste år byder amerikanske United Airlines sig også til.

SAS-partneren vil åbne en daglig sæsonrute fra New York-Newark til Keflavik International Airport opereret med Boeing 757-fly. Flyene har plads til 169 passagerer i en treklasses konfiguration med 16 Polaris lie-flat sæder, 45 sæder på Economy Plus samt plads til 108 passagerer i Economy-sektionen.

Første afgang finder sted fra Newark den 23. maj, og sæsonen slutter den 4. oktober med sidste flyvning fra Keflavik tilbage til USA. Tidtabellen er baseret på fem timer og 40 minutters flyvetid i østgående retning, og seks timer og 10 minutter vestgående, hvor jeststrømmene betyder lidt længere rejsetid.

One-stop forbindelse fra København
Med den nye United-rute bliver der etableret en alternativ one-stop forbindelse mellem København og Newark, idet Uniteds tidtabel passer perfekt sammen med SAS-flyvningerne til og fra Keflavik. SAS flyver fra København kl. 08.35 og ankommer kl. 09.45 i Keflavik. Herfra går United-flyet videre kl. 11.55 og ankommer allerede kl. 14.05 i Newark Liberty International Airport.

Den modsatte vej flyver United fra Newark kl. 22.30 med ankomst den følgende morgen kl. 08.10 lokal tid. Herfra går SAS-flyet kl. 09.50 med ankomst i København kl. 14.50.

Under forudsætning af, at SAS og United finder sammen om et billetsamarbejde og en eventuel codeshare-aftale, vil SAS kunne tilbyde denne one-stop rute som et brugtbart alternativ til den sædvanlige rute fra København til Newark.

Tre nordamerikanske selskaber
United Airlines bliver således et af tre nordamerikanske flyselskaber i Keflavik International Airport næste sommer, og det er mere end i både Oslo, København, Stockholm og Helsinki. United flyver stadig til Arlanda om sommeren, mens der ikke længere flyves til København og Oslo.

Udover United flyver Delta Air Lines året rundt mellem New York-JFK og Keflavik, og i sommersæsonen flyves der dagligt ligesom United. I denne sommer valgte Air Canada tillige at åbne ruter til Island. Det canadiske Star Alliance-flyselskab har fløjet fire gange om ugen mellem Toronto og Keflavik samt tre gange om ugen fra Montreal.

Ved åbningen af de to canadiske Island-ruter proklamerede Air Canada, at man var eneste nordamerikanske Star Alliance-selskab til at betjene Island. Det vil man fra 23. maj 2018 ikke længere være alene om.

 

Relaterede artikler:

Air Canada med to nye nordiske ruter

United opgiver rute til Skandinavien efter 16 år

Fire nye SAS-United codeshare ruter

Stop for United-ekspansion i Newark