Business Class-sæder i Finnairs Airbus A350. (Foto: Finnair | PR)

Nye kabiner i samtlige Finnairs langdistancefly

Siden 2022 har Finnair investeret 1,5 milliarder kroner i nye kabiner i selskabets langdistancefly. Nu er udrulningen afsluttet, og Finnair går nu i gang med at opgradere kabinerne på Embraer-flyene.

Finnair havde i begyndelsen af februar 2022 planlagt et stort arrangement i Helsinki, hvor selskabet ville præsentere de nye kabiner i langdistanceflyene og i særdeleshed det nyudviklede business class-sæde fra Collins Aerospace.

Den fysiske begivenhed måtte dog aflyses i sidste øjeblik og i stedet streames på internettet grundet en hastig spredning af deltavarianten af COVID-19, men udrulningen af de nye kabiner blev dog ikke sat på hold trods pandemien og Ruslands efterfølgende invasion af Ukraine.

Der var tale om en investering på 200 millioner euro, eller hvad der svarer til 1,5 milliarder kroner, og nu har Finnair efter to års arbejde afsluttet opgraderingen af langruteproduktet.

Kabinerne er blevet opgraderet i samtlige langdistancefly af typerne Airbus A350-900 og A330-300, som Finnair selv beskæftiger. Det betyder, at kabinerne er blevet udstyret med nye sæder i business class, en helt ny premium economy-kabine samt et opdateret design i economy class.

Flyene benyttes på Finnairs ruter fra Helsinki til Asien, Mellemøsten og USA samt på ruterne til Doha fra henholdsvis København og Stockholm.

En forbedret kundeoplevelse
Business class-sæderne i Finnairs langdistancefly har tiltrukket sig stor opmærksomhed, da de er indbygget i en hård skal, hvori sædet kan justeres i en glidende bevægelse fremad eller bagud.

De nye kabiner er også blevet godt modtaget af det rejsende publikum, og det nye kabinedesign har da også vundet flere priser, eksempelvis Cabin Concept of the Year fra Onboard Hospitality, Best Cabin Innovation fra APEX og Best Cabin fra Yeacht and Aviation Awards.

Det glæder da også Robert Lönnblad, der er Finnairs markedsdirektør for Europa.

“Siden lanceringen i 2022 har vi modtaget en fantastisk feedback på vores nye business class-sæder og på premium economy-oplevelsen. Derfor er vi også stolte af, at alle fly på langdistanceruterne nu er indrettet med det nye kabinedesign. Det er et stort skridt på rejsen mod at forbedre kundeoplevelsen, at vi kan tilbyde en strømlinet oplevelse på alle vores flyvninger.”

Fortsætter med Embraer-flyene
Nu har Finnair taget hul på opgradering af kabinerne på kort- og mellemdistanceflyene fra brasilianske Embraer. Disse fly har en gennemsnitsalder på lidt mere end 16 år.

E190-flyene, der benyttes på Finnairs indenrigsruter samt på ruter i Europa, skal også have fornyet kabinerne, og det kommer blandt andet til at kunne opleves på nogle af afgangene på ruterne fra Helsinki til både København og Billund.

Der er i alt 12 Embraer ERJ-190 i Finnairs flåde.

 

Relaterede artikler:

Finnair afslører længe ventet Premium Economy

Finnair løfter sløret for dele af ny Premium Economy

Finnair klar med Premium Economy til USA