De nye sæder på World Business Class på KLMs Airbus A330-200-fly. Foto: KLM

Nye kabiner i KLMs A330-200

KLM er i gang med at forny kabinerne i sine Airbus A330-200, og det første nyrenoverede fly blev sat i rutefart i sidste uge.

Nye, lækre sæder og et mere indbydende underholdningssystem.

Passagerer hos det hollandske flyselskab KLM vil fremover blive mødt af redesignede kabiner, hvis langdistanceruten går med et af de store Airbus A330-200-fly.

I sidste uge lancerede KLM det første fly med et fuldt fornyet kabineinteriøer, så passagerer på både økonomi- og businessklasse fremover vil føle sig ekstra velkommen.

KLM benævner den ypperste klasse ved World Business Class, og selskabets Boeing 747, 777-200 og 777-300 har tidligere gennemgået samme kabine-fornyelse. Flyselskabets Boeing 787 Dreamlinere var udstyret med World Business Class ved modtagelsen.

God sengeplads
Den nye business class-kabine – herunder sæder og andet interiøer – er designet af KLM i samarbejde med den hollandske designer Hella Jongerius.

De såkaldte lie-flat-sæder kan laves om til senge og vil være 206 centimeter i fuldt udstræk. Passagererne på World Business Class er desuden blevet forkælet med et nyt interaktivt underholdssystem med en menu på 12 forskellige sprog og med over 200 film i kartoteket. Filmene kan ses på en 18,5 tommer stor HD-skærm. Der er desuden rutevisning i 3D, støjreducerende hovedtelefoner og USB-stik.

Kabine-istandsættelsen indbefatter således også økonomiklassen på KLMs Airbus A330-200-fly. Der er investeret i nye sæder, ligesom der er et helt nyt underholdningssystem samt nye gulvtæpper og gardiner.

Passagererne får – ligesom på World Business Class – mulighed for at vælge mellem 12 forskellige sprog i menuen og se over 200 film. Det kan ske på de nye 10-tommers HD-skærme. Der vil være 3D-visning af flyets rute og USB-stik til diverse elektroniske apparater.

Den nye Economy Class-kabine om bord på KLMs Airbus A330-200-fly. Foto: KLM

Otte istandsatte fly
KLM sendte i sidste uge den første istandsatte Airbus A330-200 tilbage i rutefart, og det skete på ruten fra basen i Amsterdam Schiphol til Abu Dhabi. Dette fly havde registrering PH-AOD.

Hvis alt går efter planen, vil KLM have udskiftet alt på World Business Class på i alt otte Airbus A330-200-fly til november i indeværende år. Tidligere lød meldingen, at man ville være færdig allerede i begyndelsen af 2018.

Arbejdet med nye kabiner hos KLM begyndte faktisk sidste år. Her introducerede det hollandske flyselskab nye kabiner i sine Airbus A330-300-fly. Disse kabiner er identiske med dem i -200-modellen, og KLM har pt. istandsat omkring 80 procent af alle sine fly i langdistance-flåden.

 

Relaterede artikler:

Ny Business Class på KLM´s A330´ere

KLM træner personale med Virtual Reality

Syv nye langdistanceruter i 2017 fra Air France-KLM

KLM gør business class-modernisering færdig

KLM-premiere på ny økonomiklasse