Embrajer ERJ145 fra Fly Kiss. (Foto: Fly Kiss)

Nyt fransk flyselskab ser dagens lys

Fly Kiss er navnet på et nyt fransk flyselskab, der går på vingerne den 7. november med ruter fra fem franske lufthavne samt London-Luton.

Der findes et utal af entrepenører og iværksættere indenfor luftfartens verden, der alle har en drøm om at etablere et flyselskab. Nogle gange går det godt, men oftest må de entreprenante idémagere sande, at det kan være en svær disciplin at drive luftfart og samtidig tjene penge på det.

Hvordan det kommer til at gå for det nyetablerede franske flyselskab Fly Kiss skal være usagt. Første fly i selskabets ruteprogram går på vingerne den 7. november ved indgangen til lavsæsonen. Selskabet vil flyve til fem franske lufthavne samt London-Luton. Det er de franske lufthavne i Clermont-Ferrand, Lille, Nice, Strasbourg og Brest, der kommer til at nyde godt af det nye selskabs ruter, der forventes at skulle bringe 100.000 passagerer i luften i det første driftsår.

Fly Kiss er etableret af Bruno Lechevin, der står bag Enhance Aero Group i Clermont-Ferrand. Selskabet beskæftiger sig primært med flyvedligeholdelse og råder over otte Embraer ERJ145 jetfly, hvoraf det første fly er overført til Fly Kiss. Flyene har plads til 49 passagerer og skal i første omgang operere på en licens fra det slovenske flyselskab SiAvia.

Ikke lavpriskoncept
Enhance Aero Group beskæftiger i dag 100 ansatte og har en årlig omsætning på 25 mio. euro, hvilket svarer til omkring 190 mio. danske kroner. Den franske luftfartsvirksomhed har hidtil beskæftiget sig med ad-hoc charter og VIP-flyvninger for fodboldklubber og musikere.

Fly Kiss sigter på at flyve med mindst tre frekvenser om ugen på hver rute, og priskonceptet er ganske enkel med tre prisklasser, der hedder henholdsvis Basis, Optimum og Premium, hvor det er fleksibiliteten på billetten, der er afgørende for billetens pris samt prisklasse. Der er dog ikke tale om noget lavpriskoncept, da billigste enkeltbillet mellem Strasbourg og London-Luton koster 199 euro, hvilket svarer til 1.500 kroner. Priserne går helt op til 469 euro (3.500 kroner) for en billet med 20 kilo bagage og fuld fleksibilitet.

Hos Fly Kiss lover man allerede nu, at hvis markedet tager godt imod de nye ruter, vil der blive indsat flere fly og dermed nye ruter.

 

Relaterede artikler:

Nyt belgisk flyselskab vil flyve til Asien

Cobalt vil opbygge nyt hub i Sydeuropa

Vil starte langdistanceflyselskab for 45 mio. kroner

FEEL Air overvejer opstart i Sydamerika, Afrika og Asien