The Boeing Company i Chicago. (Foto: Boeing | PR)

Nyt milliardunderskud hos Boeing

Årets tredje kvartal endte med et underskud hos Boeing, som dog øgede antallet af leverede fly i forhold til samme periode sidste år. Derudover modtog virksomheden ordrer på 227 fly i kvartalet.

Boeing har netop offentliggjort sit regnskab for tredje kvartal, og det endte endnu en gang med, at den amerikanske flyproducent måtte skrive resultatet med rødt.

Kvartalet, der løb frem til slutningen af september, resulterede nemlig i et samlet tab på 3,3 milliarder dollars (24,4 milliarder kroner), mens den samlede omsætning endte på 15,9 milliarder dollars (118 milliarder kroner).

Ifølge Boeing har tab på en række prisfaste udviklingsprojekter til det amerikanske forsvar haft ”betragtelig indflydelse” på såvel omsætningen som indtjeningen i det samlede regnskab, og det skyldes, at denne afdeling endte med et samlet tab på 2,8 milliarder dollars, hvilket svarer til 20,6 milliarder kroner.

Har leveret 112 fly
Boeing Commercial Airplanes landede en omsætning på 6,2 milliarder dollars (45,8 milliarder kroner), men det netop forgange kvartal endte med et tab, der beløb sig til 643 millioner dollars (4,7 milliarder kroner). 

Tabet tilskrives blandt andet højere udviklingsomkostninger. Det er dog en svag forbedring i forhold til samme periode i 2021, da denne del af Boeing-koncernen på daværende tidspunkt måtte notere sig for et tab på 693 millioner kroner, som svarer til 5,1 milliarder kroner.

I løbet af kvartalet har Boeing foretaget 112 flyleverancer, hvilket er højere end samme kvartal i 2021, hvor det tal var oppe på 85. Det drejer sig blandt andet om leveringer af fly i 787-serien, som blev genoptaget i slutningen af august. I alt har producenten leveret 328 fly til kunder fra begyndelsen af januar og indtil slutningen af september i år.

Stadig slanket ordrebog
Producenten har modtaget ordrer på i alt 227 fly i tredje kvartal. 167 af disse er af 737-flytypen, 27 er 767’ere, 18 er 777-fly samt 15 stammer fra 787-serien.

Boeing oplyser desuden, at virksomheden er i færd med at opskalere produktionen af 787’ere igen således, at man forventer at kunne nå op på en månedlig produktionsrate på fem fly.

I øjeblikket har producenten en ordrebog, der tæller 4.300 passagerfly til en samlet værdi af 307 milliarder dollars (2,2 billioner kroner). Det er 200 flere fly sammenlignet med samme kvartal sidste år, men 1.200 færre i forhold til tredje kvartal i 2019, hvor der var registreret ordrer på 5.500 fly.

Koncernchef Dave Calhoun anerkender i ledelsesberetningen, at der fortsat er en række punkter, som Boeing skal have adresseret.

”Vi befinder os i en udfordrende situation og vi har et stykke arbejde foran os i forhold til at fremme stabiliteten, forbedre vores resultater og sikre, at vi konsekvent lever op til vores forpligtelser. Til trods for disse udfordringer er jeg stolt af vores team, og de fremskridt vi har gjort i forhold til at styrke virksomheden.”


Relaterede artikler:

Boeing mister tålmodigheden med Kina

Boeing stadig i rødt mens Airbus er højtflyvende

Boeing kan blive nødt til at droppe 737 MAX 10