(Foto: Billund Airport)

Odense Lufthavn får udenrigsrute

Danish Air Transport vil fra maj bringe fynboer og jyder til Syditalien. Dermed får Odense Lufthavn sin første udenrigsrute.

I den kommende for- og sensommer får fynboer og jyder en ekstra mulighed for at komme et smut ned til det varme klima i Italien. Det er Danish Air Transport, der fra 3. maj flyver fra Billund og Odense til Napoli i Syditalien. Det gør selskabet hver søndag fra den 3. maj til 28. juni og igen fra 23. august til 25. oktober.

Ruten etableres fordi rejsearrangøren Gislev Rejser har hyret Danish Air Transport til at transportere Gislev Rejsers gæster. Den fynske rejsearrangør aftager dog kun omkring halvdelen af sæderne i det fly, som Danish Air Transport kommer til at anvende. Derfor sætter DAT selv de resterende sæder til salg.

Dermed får Odense Lufthavn sin første rigtige udenrigsruter, hvor flyrejsen kan købes separat uden at være en del af en charterpakkerejse.

Kan snildt passes ind
Det bliver Danish Air Transports MD-87 fly, der skal flyve turene. Da turene kun flyves på søndage kan det snildt indpasses med flyets kommende opgaver på indenrigsruten mellem København og Karup. Når DAT overtager ruten fra Norwegian den 29. marts, vil MD-87 flyet tage sig af en aftenafgang fra København og en morgenafgang fra Karup og på den måde assistere det ATR72-fly, som primært vil blive anvendt på ruten.

Gislev Rejser har gennem flere år tilbudt charterflyvninger fra Odense Lufthavn til blandt andet Napoli. Tidligere år har blandt andre Malmö Aviation håndteret flyvningerne.