Boeing 787-8 Dreamliner fra Ethiopian Airlines. (Foto Patrick Smith)

Officielt: CPH bekræfter Ethiopian-rute

Ethiopian Airlines etablerer i år en ny rute mellem København og Addis Ababa med fem ugentlige flyvninger. Det er 20 år siden, at Star Alliance-selskabet sidst befløj den danske lufthavn.

Tirsdag blev det officielt bekræftet, at Ethiopian Airlines efter to årtiers fravær i løbet af i år atter vil være at finde på afgangstavlerne i Københavns Lufthavn, hvorfra det østafrikanske flyselskab vil foretage flyvninger til Addis Ababa.

Flyvningerne vil foregå mellem CPH og hovedstadslufthavnen Addis Ababa Bole International Airport, der er Ethiopian Airlines’ primære hub. Den historie fortalte Check-in.dk allerede den 16. december, da ruten blev lagt til salg med start den 22. maj i år.

Ruten vil have et enkelt teknisk stop i Wien, hvor det givne fly vil opholde sig i en time, inden det går på vingerne igen. Flyvningerne på ruten fra Star Alliance-selskabet vil finde sted mandag, onsdag, torsdag, fredag og lørdag. Flyet letter fra Danmark klokken 19.45 og ankommer til Addis Ababa klokken 05.25 den følgende morgen.

Et af de vigtigste knudepunkter
Ethiopian Airlines vil benytte både Boeing 787-8 samt 787-9 Dreamliner-fly på den nye rute. Flytyperne vil have en kapacitet på henholdsvis 270 og 315 passagerer, og de vil være konfigureret med to kabineklasser.

Thomas Woldbye, der er administrerende direktør for Københavns Lufthavn, er tilfreds med, at der i løbet af foråret etableres forbindelse til en lufthavn, som giver de rejsende gode muligheder for at drage videre til andre destinationer i Afrika.

”Lufthavnen i Addis Ababa er vokset til at være et af Afrikas vigtigste trafikknudepunkter med forbindelse videre til 68 forskellige byer i Afrika, så den nye rute bliver en fantastisk port til hele kontinentet for passagerer fra København.”

Har opført stor fragtterminal
Lufthavnsdirektøren fremhæver desuden, at han ser et yderligere perspektiv i, at Ethiopian Airlines er et fremherskende fragtflyselskab i Afrika. Selskabet har blandt andet bygget en 54.000 kvadratmeter stor terminal i Addis Ababa, hvor man har specialiseret sig i at håndtere medicin og medicinsk udstyr.

”Ruten fra København vil give helt nye muligheder for danske virksomheder – og måske særligt for den danske medicinalindustri, der kan få glæde af Ethiopians state-of-the-art fragtområde til pharma. Jeg er overbevist om, at det kommer til at få stor betydning for de fem ugentlige afgange.”

Koncernchef Mesfin Tasew fra Ethiopian Airlines Group hæfter sig ved, at den nye rute i hans optik vil medvirke til at facilitere handel, turisme og diplomatiske forbindelser mellem Europa og Afrika.


Relaterede artikler:

Her er de 20 største lufthavne i Norden i 2022

Ny rute fra København til Østafrika

CPH taber Afrika-rute til Oslo Lufthavn