Routes Europe kommer til Aarhus i 2024. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Officielt: Routes Europe til Aarhus i 2024

Ruteudviklingskonferencen Routes Europe kommer for første gang til Danmark, når Aarhus i foråret 2024 vil være vært for begivenheden. Det er onsdag blevet offentliggjort på et pressemøde i Aarhus.

Som CHECK-IN.dk allerede kunne afsløre den 2. juni, vil Aarhus blive værtsby for den internationale ruteudviklingskonference Routes Europe i 2024.

Det bliver den 17. udgave af den årlige ruteudviklingskonference, der forventes at tiltrække omkring 1.200 delegerede fra 100 flyselskaber og 200 lufthavne i Europa. I år har Routes Europe været afholdt i Bergen, og næste år flytter værtskabet til Łódź, der er næststørste by i Polen.

Ruteudviklingskonferencen afvikles i Aarhus i foråret 2024, og det falder pudsigt nok sammen med 80-året for den tyske besættelsesmagts etablering af Fliegerhorst Tirstrup i Stabrand på Djursland, som var det oprindelige infrastrukturelle grundlag for Aarhus Airport – og dennes nuværende placering.

Datoer endnu ikke på plads
Værtskabet er netop blevet præsenteret ved et pressemøde på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Aarhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard (S), Pia Lange Christensen, administrerende direktør i VisitAarhus samt Brian Worm, administrerende direktør i Aarhus Airport var til stede.

Herudover var Routes-organisationen repræsenteret ved Steven Small.

Detaljer omkring arrangementet er endnu ikke helt på plads, og man forventer i løbet af 2023 at kunne offentliggøre de eksakte datoer for arrangementets afholdelse. Det er dog typisk i maj, at Routes Europe-konferencerne afvikles.

“Som vært for en af verdens vigtigste mødeplatforme inden for luftfart får Aarhus et vidtåbent vindue ud mod 1.200 nøgleaktører i den internationale luftbårne infrastruktur. Dette vil styrke sammenhængskraften mellem Aarhus og resten af verden samt skabe resultater med effekt langt ind i fremtiden,” lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard på pressemødet.

En af de mindste europæiske byer
Aarhus bliver en af de mindste værtsbyer gennem tiden, når den 17. udgave af ruteudviklingskonferencen går i gang i 2024. Kun dette års værtsby Bergen samt værtsbyen i 2011, Cagliari på Sardinien, har været mindre.

Den hidtidige største værtsby ved Routes Europe var den ungarske hovedstad Budapest, der i 2013 afviklede den europæiske ruteudviklingskonference. I 2020 og 2021 blev konferencerne aflyst som følge af coronapandemien.

 

Relaterede artikler:

International rutekonference på vej til Aarhus

Nye ruter med hjem fra ruteudviklingskonference

Flere end 5.000 luftfartsmøder finder sted i Norge