SAS A350 i ny bemaling. (Foto: SAS AB)

Officielt: Sådan ser fremtidens SAS-fly ud

SAS har torsdag ved et pressemøde i København løftet sløret for bemalingen af de kommende A350-fly og de øvrige omkring 150 fly i flåden.

Torsdag kl. 12.00 blev spændingen udløst omkring det nye visuelle udtryk for SAS-flyene. Foran omkring 30 skandinaviske og internationale pressefolk på Radisson Collection Royal Hotel kunne SAS-koncernchef Rickard Gustafson præsentere, hvordan fremtidens SAS-fly kommer til at se ud.

På forhånd havde SAS bebudet, at det nye design vil signalere bæredygtighed, og at det samtidig skulle indfri ambitionen om et ensartet design både udvendigt og indvendigt. De nye kabiner i SAS-flyene blev introduceret i 2015, og nu følger den udvendige del så med.

De nye fly får skrog i en lysgrå farve med en blå hale, der fortsætter i et bånd under den bageste del af skroget (ligesom Lufthansa, red.), mens flyenes winglets fortsat vil være blå. SAS-logoet på winglets flyttes dog ind på indersiden, så det i stedet kan opleves af passagererne.

Motornacellerne som i dag er røde vil fremover være sølvfarvede og have et blåt bånd på den forreste del af nacellen samt navnet Scandinavian i blåt. Endelig er Scandinavian-navnet skiftet ud med SAS-logoet i meget store bogstaver i sølv kontrast på den forreste del af skroget.

Stadig skandinaviske flag
De velkendte skandinaviske flag befinder sig nu på den bageste del af skroget, og selvom Scandinavian-navnet er forsvundet fra siden af flyet, og Norge ikke længere er blandt ejerkredsen i SAS, så vil samtlige tre skandinaviske landes flag stadig være at finde på SAS-flyene. Til gengæld har SAS valgt at male navnet Scandinavian i bunden af flyene, så det kan ses fra landjorden.

“Det nye design er en markering af SAS’ fremtid, der er mere bæredygtig og konkurrencedygtig, men det er også en forsættelse af en lang og stolt historie, hvor vi har udviklet og promoveret skandinavisk design, kultur og værdier. Jeg er overbevist om, at kunder fra Skandinavien vil genkende deres hjemland, mens globale rejsende vil opleve et nordisk udtryk,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Marketingafdelingen i SAS har holdt kortene meget tæt til kroppen i hele designprocessen, og ændringen er blevet teaset gennem et nedtællingsforløb på de sociale medier. 

Alle fly malet om i 2024
Samtlige SAS-fly skal en tur gennem malerhallen, og i første omgang bliver det de nye A350, A320neo og A321LR, der bliver leveret i de nye farver. I forbindelse med løbende vedligeholdelseseftersyn skal samtlige fly males om, og hele processen forventes afsluttet i 2024.

Det er første gang siden september 1998, at SAS ændrer på flyenes udseende.

Relaterede artikler:

Fra drager og vikinger til fremtidens design

SAS præsenterer nyt ‘livery’ i næste uge

Mange gætterier på nyt flydesign til SAS

Ny bemaling til SAS´ kommende A350´ere