SAS Airbus A350 (foto: SAS)

SAS præsenterer nyt ‘livery’ i næste uge

SAS har inviteret verdenspressen til en præsentation i København den 19. september, hvor bemalingen af de nye Airbus A350 langdistancefly vil blive afsløret.

Der har længe cirkuleret rygter om, at SAS vil præsentere en ny bemaling af flyene – det såkaldte “livery – i forbindelse med introduktionen af de nye Airbus A350-langdistancefly i flåden, og det kunne CHECK-IN.dk rent faktisk bekræfte i en artikel fra den 17. juni i år.

Nu er det ganske vist, for SAS har inviteret medier fra Skandinavien og resten af verden til en præsentation på Radisson Collection Royal Hotel i København torsdag den 19. september, hvor det nye flydesign vil blive afsløret.

“Det bliver et historisk øjeblik, da vores ‘livery’ kun er blevet ændret et par gange (fire gange for at være nøjagtige) i løbet af vores 73 år og ikke siden 1998, hvilket er 21 år siden,” skriver SAS i en intern information.

Blå hale og winglets
Der har været mange spekulationer om, hvordan bemalingen af de nye fly vil se ud. Det eneste, der er sikkert er, at der vil være en blå hale med SAS-logoet og blå winglets, da dette fremgår af de fotos, der er sluppet ud, da flyet forlod samlehallen hos Airbus i Toulouse. Herudover har SAS i en Facebook-teaser afsløret, at der bliver et blåt bånd rundt motornacellen, hvormed den røde farve forsvinder.

Ellers har SAS løbende teaset med en indikation af, at farven blå vil være gennemgående i det nye design. Herudover vil logonavnet SAS angiveligt også fremstå tydeligere end hidtil, da SAS igennem de senere år har udfaset Scandinavian-navnet.

I en teaser på Facebook har SAS afsløret et par brikker til det store puslespil. (Facebook | SAS)

Det bliver A320neo og A350, der først vil blive malet i det nye design, og SAS oplyser, at det vil vare omkring fem til seks år inden samtlige fly har fået nyt udseende, hvilket vil ske senest ved udgangen af 2024.

Første piloter er klar
Første A350-fly til SAS leveres i løbet af november måned og bliver døbt Ingegerd Viking med registreringsnavnet SE-RSA.

I sidste uge kunne de første tre SAS-piloter forlade et typerating-kursus i Toulouse, hvor de er blevet opgraderet fra de nuværende A330/A340 til at kunne flyve A350´eren.

En af disse tre piloter er Thomas Lunding, der er chefpilot i SAS for A330/A340/A350, og en af de kommende dage kan CHECK-IN.dk bringe et interview med chefpiloten og de førstehåndsindtryk, der er gjort efter at have været i cockpittet på A350´eren.

Udkast fra CHECK-IN.dk til hvordan nyt ‘livery’ kan se ud. (Grafik: “livinspeed” | flyprat.no)

 

Relaterede artikler:

Mange gætterier på nyt flydesign til SAS

SAS annoncerer første A350-flyvninger

Ny bemaling til SAS´ kommende A350´ere

Airbus har startet produktion af A350 til SAS

SAS har navngivet de første A350-fly