SAS Airbus A350-900 XWB (Arkivfoto: Airbus | PR)

Officielt: SAS åbner rute til Tokyo-Haneda

Fra slutningen af marts 2020 vil SAS fremover flyve fra København til Tokyo International Airport i Haneda, hvormed beflyvningen af Narita-lufthavnen ophører.

Med frigivelsen af nye slots (start- og landingstilladelser, red.) i Tokyo International Airport i Haneda har der længe været ventet, at SAS ville annoncere flytning af sine flyvninger fra Narita International Airport.

Der blev nemlig annonceret, at rettigheder var givet til et japansk flyselskab og et skandinaviske flyselskab til at benytte de nye start- og landingstilladelser. All Nippon Airways (ANA) vil fra begyndelsen af sommertrafikprogrammet den 29. marts 2020 flyve mellem Tokyo-Haneda og Stockholm-Arlanda, og SAS vil fra samme tidspunkt igangsætte en rute fra København til Haneda.

Tokyo International Airport Haneda var med sine 87,1 millioner passagerer i 2018 den største lufthavn i Japan og den femtestørste i verden, og sikrer adgang til 30 indenrigsdestinationer i Japan, mens Narita-lufthavnen primært har været en international lufthavn.

”Japan er allerede en populær destination, især blandt skandinaviske rejsende, og den nye rute er en gevinst for både forretningsfolk og turister. Vi har en attraktiv tidsplan til Haneda, og SAS håber, at ruten vil blive godt modtaget og værdsat af vores rejsende i hele Skandinavien og Japan,” siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

Klar til OL
SAS kommer til at benytte selskabets nye Airbus A350-900, der er indrettet med plads til 300 passagerer.

Ruten til Haneda kommer i stand i samme år, hvor de 22. Olympiske Lege skal afholdes i Tokyo, og SAS har indgået et partnerskab med de tre skandinaviske olympiske og paraolympiske komitéer om at flyve atleterne til og fra den japanske hovedstad, men SAS samtidig er hovedsponsor for de skandinaviske OL-aktiviteter.

”SAS ser frem til at flyve direkte til Haneda til sommer 2020, lige inden både de olympiske og paralympiske lege. Med dette initiativ ønsker SAS at støtte de danske, norske og svenske deltagere i kampen om olympiske medaljer,” siger Rickard Gustafson.

I dag flyver SAS dagligt fra København til Tokyo kl. 15.45 med returflyvning kl. 11.10 den efterfølgende dag. Tiderne for Haneda-ruten afviker ikke meget fra Narita-ruten. Således flyves der dagligt fra København kl. 14.05 med ankomst i Haneda næste dag kl. 07.55. Mod København flyver SAS kl. 11.50 fra Haneda med planlagt ankomst kl. 16.10.

 

Relaterede artikler:

Tre nye Tokyo-ruter fra Norden

Finnair med første Haneda-rute fra Norden

Udsigt til ny Japan-rute fra Skandinavien

SAS vil flyve til Haneda Airport