Ole Wieth Christensen (Arkivfoto: CPH)

Ole Wieth: Vil savne mine kolleger

Københavns Lufthavns ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen blev opsagt i torsdags. Hele luftfartsbranchen undrer sig.

Der var gang i svingdøren i Københavns Lufthavn i sidste uge. Torsdag den 8. oktober måtte pressechef Søren Hedegaard Nielsen og ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen forlade CPH efter henholdsvis syv og 12 års ansættelse.

De to fyringer har skabt stor undren i den danske rejse- og luftfartsbranche, da det var to særdeles fagligt kompetente ansatte, der måtte tage afsked med deres arbejdsplads.

Søren Hedegaard Nielsen forklarede til CHECK-IN.dk, at begyndende “metaltræthed“ var årsagen til, at han og lufthavnens veje måtte skilles.

Ruteudviklingschef Ole Wieth Christensen har dog ikke lyst til at kommentere på årsagen til fyringen.

Sammen med sit team har han sikret, at Københavns Lufthavn i 2013 og 2015 er blevet kåret som verdens bedste lufthavn til ruteudvikling i kategorien 25 til 50 mio. årlige passagerer. Det er sket ved at fastholde en høj kvalitet i leveringen af rutedata, analyser og forslag til udvikling af nye og eksisterende ruter.

“Jeg vil komme til at savne alle mine gode kollegaer i Københavns Lufthavn med hvem jeg gennem de seneste ti år har planlagt og gennemført utroligt spændende strategiske projekter,“ siger Ole Wieth Christensen til CHECK-IN.dk.

Han nævner i flæng sin ledelse af due diligence-processen på det aeronautiske område, da kapitalfonden Macquarie Group for 10 år siden overtog majoritetsejerskab i København Lufthavn samt det strategiske valg om at opføre lavprisfingeren CPH Go i tæt samarbejde med easyJet.

Den nu forhenværende ruteudviklingschef har også sat sit fingeraftryk på etablering af ruteudviklingsfonden Global Connected, og den seneste fjer i hatten har været tiltrækning af Airbus A380 fra Emirates Airline, hvor kæmpeflyet får sin debut i CPH den 1. december.

Kommerciel direktør har store ambitioner
Sidste efterår fik Ole Wieth Christensen en ny chef, da lufthavnens salg- og markedsdirektør Carsten Nørland forlod CPH til fordel for en direktørstilling i Royal Unibrew.

I hans sted indtrådte Peter Krogsgaard i ledelsen og han gav torsdag følgende årsag til baggrunden for afskeden med den vellidte ruteudviklingschef.

“Vi har store ambitioner for fremtiden, hvor vi ser endnu større krav til vores aeronautiske strategi og analysearbejde.“

Mange af Ole Wieth Christensens kolleger i den danske luftfartsbranche var overraskede, da fyringen blev kendt i løbet af torsdagen. Nogle peger på, at ruteudviklingschefen måske overså SAS som lufthavnens største kunde i bestræbelserne på at nå vækstmålene, mens andre peger på at der kunne have været for stort fokus på selve kernen i ruteudviklingsarbejdet, hvor beslægtede strategiske opgaver blev nedprioriteret.

Ole Wieth Christensen, der er cand.merc. i International Business fra CBS og yderligere har en MBA i International Management fra et amerikansk universitet, kan nu se frem til nogle måneder, hvor han skal afklare, hvilken retning den fremtidige karriere skal tage.

“Jeg vil virkelig savne mit team, som jeg har bygget op gennem de seneste ti år. Det er passionerede og fagligt dygtige strateger, som det har været en sand fornøjelse at lede. I de kommende måneder vil jeg sammen med min familie finde ud af, hvad der nu skal ske.“