Boeing 737 MAX-8200 i Ryanair-bemaling. (Foto: Chris Edwards)

O’Leary: Passagererne er ikke bange for at flyve MAX

Passagererne hos Ryanair er meget positive over for Boeing 737 MAX, fortæller koncernchef Michael O’Leary. Også besætningen er begejstret for flytypen.

Ryanair satte i løbet af den forgangne sommer sin første Boeing 737 MAX 8-200 i rutedrift. Og passagererne har indtil videre været glade for den ulykkesramte flytype, som flyselskabet selv kalder MAX-8200.

Det fortalte koncernchef i Ryanair, Michael O’Leary, i forbindelse med en presseseance tirsdag. Her lød det, at passagererne siden flyets introduktion ikke har været bange eller vist synlig nervøsitet for at flyve med MAX-flyet.

”Indtil videre har folk været bemærkelsesværdigt positive. Vi har hele tiden givet passagererne muligheden for at kunne stige af, hvis de var nervøse for at flyve med et MAX-fly. Og de har muligheden for at ombooke til næste ledige afgang, hvis de har lyst,” forklarede han ifølge det irske medie Independent.ie.

”I løbet af de første par måneder, siden vi sendte MAX i luften, har der ikke været én passager, der har ønsket at stige af. Jeg har heller ikke oplevet en kabineansat eller pilot træde ud af flyet.”

Piloter elsker teknologien
Boeing 737 MAX blev groundet efter to ulykker i henholdsvis Indonesien og Etiopien, som kostede i alt 346 mennesket livet. I begyndelsen af 2021 begyndte flere luftfartsmyndigheder igen at give grønt lys til flytypen – herunder Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, EASA, med en ophævelse af et 22 måneder langt flyveforbud.

På trods af den katastrofale fortid, er altså både besætning og passagerer hos Ryanair ikke bange for at flyve med flyet, der har gennemgået meget omfattende tjek og udbedringer af fejl siden ulykkerne.

”Besætningen elsker flyet. Det er blandt andet mere støjsvagt, og piloterne elsker teknologien. Både vores besætning og kunder fortæller generelt, at det har været overvældende positivt at flyve med flytypen,” lød det fra Michael O’Leary.

Har fået leveret 13 MAX-fly
Ryanair modtog sin første Boeing 737 MAX-8200 i midten af juni i år, og siden har yderligere 12 nye MAX-fly sluttet sig til flåden hos det irske lavprisflyselskab. Ryanair har en samlet fast ordre på i alt 210 MAX-8200-fly, der har en værdi svarende til 135 milliarder kroner.

Seks af de MAX-fly, Ryanair indtil videre har fået, er blevet leveret i Malta Air-bemaling. Seks andre er kommet i den velkendte Ryanair-bemaling, mens ét fly er leveret i farverne fra det polske datterselskab Buzz. Malta Air er Ryanairs maltesiske datterselskab, der i stigende grad bliver brugt til flyselskabets ruter rundt om i Europa.

Danskere passagerer har også allerede kunnet stifte bekendtskab med MAX-flyene fra Ryanair-koncernen. Således opererer flytypen på udvalgte afgange til og fra både Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn.

Ryanair har længe også ønsket at udvide flåden med nye Boeing 737 MAX 10, der er den største MAX-variant. Forhandlinger gennem 10 måneder med Boeing Commercial Airplanes er dog brudt sammen, da parterne ikke kan blive enige om prisen på flyet.

 

Relaterede artikler:

Ryanair: Ingen aftale om Boeing MAX 10

Ryanair har modtaget første Boeing 737 MAX

Ryanair køber 75 nye Boeing 737 MAX-8200