Boeing 737 MAX-fly fra Ryanair og datterselskaberne Malta Air og Buzz. (Foto: Ryanair | PR)

Ryanair har modtaget første Boeing 737 MAX

Ryanair har taget imod den første Boeing 737 MAX efter længere ventetid. I løbet af sommeren vil det irske lavprisflyselskab få leveret yderligere 11 fly af denne type.

Efter længere tids venten har Ryanair nu taget imod første fly af den type, der skal udgøre den fremtidige flåde.

Onsdag kunne det irske lavprisflyselskab således tage imod den første Boeing 737 MAX-8200 hos den amerikanske flyproducent i Seattle i delstaten Washington. Og flyet med registrering EI-HEN blev straks fløjet hjem til Dublin.

Den ni timer lange flyvetur til den irske hovedstad foregik på rutenummeret RYR82MO. ’RYR’ er ICAO-koden for Ryanair, mens ’82’ og ’MO’ i dette tilfælde vel – frit fortolket – kan relatere til navnet på MAX-versionen og initialerne på Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary.

”Vi er glade for at modtage vores første nye teknologiske gamechanger-fly. Disse nye Boeing 737-fly vil hjælpe Ryanair med at sænke omkostningerne, reducere brændstofforbruget og reducere støj- og CO2-emissionerne, da vi investerer kraftigt i ny teknologi for at styrke vores miljøengagement som Europas grønneste og reneste større flyselskab,” siger Michael O’Leary.

62 MAX-fly inden sommeren 2022
Ryanair har en fast ordre på i alt 210 Boeing 737 MAX-8200, og flyet er stærkt imødeset hos lavprisflyselskabet. Værdien af ordren er over 22 milliarder dollar, eller hvad der svarer til 135 milliarder kroner. Flytypen reducerer brændstofforbruget med 16 procent per sæde sammenlignet med Boeing 737-800, og støjniveauet reduceres med 40 procent.

Boeing 737 MAX-8200 har 197 sæder, hvor der kun er plads til 189 passagerer i de nuværende Boeing 737-fly. Hvis Ryanair havde ønsket det, kunne flyet være produceret med op til 202 sæder, da EASA har godkendt flytypen til dette. Det vil dog have krævet et ekstra besætningsmedlem i kabinen, da der skal være én kabineansat per hver 50 passagerer.

I løbet af sommeren i år vil Ryanair modtage i alt 12 Boeing 737 MAX-8200, og inden sommeren 2022 vil der efter planen blive leveret yderligere 50 styk.

Malta Air og Buzz på danske vinterruter
Seks ud af de 12 nye Boeing 737 MAX-8200 til Ryanair denne sommer vil blive leveret med Malta Air-bemaling, mens de øvrige seks kommer i de velkendte Ryanair-farver.

Malta Air er Ryanairs maltesiske datterselskab, der i stigende grad bruges til flyselskabets ekspansion rundt om i Europa. Ryanair-koncernen består af fem flyselskaber, og foruden Malta Air er der tale om Ryanair DAC, Ryanair UK, polske Buzz samt østrigske Lauda Europe.

Malta Air og Buzz bliver velkendte størrelser i flere danske lufthavne i det kommende vintertrafikprogram. Således vil 34 ud af 49 danske Ryanair-vinterruter helt eller delvist blive fløjet af enten Malta Air eller Buzz.

Der vil være afgange med både Malta Air og Buzz fra Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn den kommende vinter, mens Buzz vil operere ruter fra Aarhus Lufthavn og Malta Air én rute fra Aalborg Lufthavn. I mange tilfælde vil passagererne dog ikke vide, at der flyves med et andet selskab end Ryanair DAC, da de fleste fly fra Malta Air og Buzz ikke har egen bemaling.

 

Relaterede artikler:

Maltesisk flyselskab på ny Ryanair-base i Billund

Ny udsættelse af MAX-fly til Ryanair

Ryanair køber 75 nye Boeing 737 MAX-8200