Lufthansa Business Class på Boeing 777-9 (Foto: Lufthansa)

Omfattende ændring af Lufthansas loyalitetsprogram

Lufthansa har foretaget en stor ændring i deres loyalitetsprogram, så Miles & More-medlemmerne fremover optjener point i stedet for miles for deres flyvninger.

Når kalenderåret skifter til 2024, vil kunderne hos Lufthansa Group kunne benytte sig af et ændret loyalitetsprogram.

Den tyske luftfartskoncern har således valgt at forenkle sit loyalitetsprogram Miles & More, så kunderne fremover vil blive tilbudt et mere overskueligt og mere gennemsigtigt optjeningssystem for at opnå og bevare medlemsstatusser som Frequent Traveller, Senator og HON Circle.

Medlemmerne vil kunne få større belønninger for loyalitet over for Lufthansa-koncernens flyselskaber. Herudover vil de mest loyale passagerer være berettiget til den nye Frequent Traveller Lifetime-status ud over den eksisterende Senator Lifetime-status. Samtlige ændringer i loyalitetsprogrammet gælder for flyvninger fra 1. januar 2024 – altså først om godt et år.

”Med statusprogrammet fokuserer vi endnu mere på vores kunders behov. Vores prioritet er at skabe et enkelt og gennemsigtigt program – sammenkoblet med særlige privilegier i hele rejsekæden. Vi ønsker at tilbyde det mest enkle og mest attraktive loyalitetsprogram på markedet,” siger Sebastian Riedle, direktør for loyalitetsprogram hos Lufthansa Group.

Point i stedet for miles
Helt konkret vil medlemmer af Miles & More i fremtiden blive tildelt point i stedet for statusmiles for deres flyvninger. Antallet af point, som medlemmerne kan optjene, afhænger af to ting: billetklassen og om flyvningen er i Europa eller interkontinental.

Point kan optjenes på flyvninger med alle flyselskaberne i Star Alliance, som det er tilfældet i øjeblikket med statusmiles. Men for at opnå medlemsstatus som Frequent Traveller eller Senator i fremtiden er det desuden nødvendigt, at man tager en række flyvninger med Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Eurowings Discover, Lufthansa, Swiss eller de medudstedende Miles & More-flyselskaber Croatia Airlines, LOT Polish Airlines og Luxair.

HON Circle-medlemmer vil fortsat kvalificere sig udelukkende ved flyvninger på Business Class eller First Class hos ovennævnte flyselskaber.

Kan få livslang medlemsstatus
Fra 1. januar 2024 vil det samlet set være nemmere at opnå en bestemt status. Enhver form for medlemsstatus vil være gyldig i mindst et år. Det nødvendige antal point til en given medlemsstatus skal optjenes inden for et kalenderår.

Herudover betyder de nye ændringer i Lufthansas loyalitetsprogram, at hvis man flyver nok, vil det være muligt at kvalificere sig til et livslangt medlemskab af Frequent Traveller og Senator.

En livslang medlemsstatus vil være baseret på summen af alle point optjent på flyvninger hos Air Dolomiti, Austrian Airlines, Brussels Airlines, Eurowings, Eurowings Discover, Lufthansa, Swiss eller Miles & More-flyselskaberne.

Miles & More Award-miles vil blive tildelt som før. Det er den type miles, der kan optjenes på hverdagskøb og når man rejser. Det kan eksempelvis være på flyvninger, lejebiler eller hotelophold.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa relancerer sit loyalitetsprogram

Syv nye Lufthansa-ruter i sommeren 2023

Lufthansa forbereder 20.000 nyansættelser