En Airbus A319-100 fra Lufthansa. Foto: Marieke van Hulst Pedersen

Syv nye Lufthansa-ruter i sommeren 2023

Lufthansa har lanceret syv nye ruter i sommertrafikprogrammet 2023 fra lufthavnene i Frankfurt og München. Der er blandt andet tilføjet ruter til tre hovedstæder.

I løbet af sommertrafikprogrammet 2023 vil kunderne hos Lufthansa kunne vælge mellem en række nye destinationer fra de store lufthavne i Tyskland.

Det tyske flyselskab har således annonceret, at det åbner i alt syv nye ruter fordelt med udgangspunkt fra lufthavnene i Frankfurt og München.

Fra Frankfurt åbner Lufthansa en ny rute til Nordirlands hovedstad, Belfast. Der bliver fire ugentlige afgange på rutenummer LH1528 fra 23. april. Der åbnes også en ny forbindelse til London Gatwick med to daglige afgange på rutenumre LH1520 og LH1522. I forvejen flyver Lufthansa til London Heathrow og London City Airport. Dermed når Lufthansa op på i alt 11 britiske destinationer.

Fra Frankfurt åbner Lufthansa desuden en ny rute til Asturias, der ligger ud til Atlanterhavet i det nordvestlige Spanien. Der bliver tre ugentlige afgange på rutenummer LH1552. Derudover åbnes en ny forbindelse 23. april til Nordmakedoniens hovedstad, Skopje, med to daglige afgange på rutenummer LH1540 og LH1542.

Den femte nye rute fra Frankfurt går til Biarritz i det sydvestlige Frankrig. Denne destination ligger ligeledes ud til Atlanterhavet og vil blive betjent på rutenummer LH15550 hver lørdag fra 29. april.

Øger mellem München og København
Fra München er der to nye ruter fra Lufthansa i sommertrafikprogrammet 2023. Nøjagtig som fra Frankfurt åbnes der en ny forbindelse til Asturias med flyvninger hver lørdag på rutenummer LH1792. Herudover åbner Lufthansa en ny rute til Bordeaux med tre ugentlige afgange fra 25. april.

Foruden lanceringen af helt nye ruter genoptager Lufthansa desuden ruten fra München til polske Rzeszów. Der bliver daglige flyvninger fra 23. april på rutenummer LH1604.

Herudover er Osaka og Mexico City atter tilbage i programmet. Fra 2. maj bliver der tre ugentlige afgange til Osaka i Japan på rutenummer LH742, og fra 2. juni bliver der tre flyvninger om ugen til Mexico City på rutenummer LH520. Airbus A350 vil flyve på begge ruter.

Foruden de nye ruter og genåbningerne øger Lufthansa på ruten mellem München og København. Ifølge CPHtraveller indsætter Lufthansa fra sommertrafikprogrammets begyndelse en sjette daglig flyvning med afgang klokken 17.05 fra CPH. Airbus A319/A320 vil blive anvendt.

Lufthansa oplyser, at selskabet i sommertrafikprogrammet 2023 vil flyve til over 205 destinationer på verdensplan, hvilket er næsten ligeså mange som før coronapandemien. Med i alt 5.200 ugentlige flyvninger fra Frankfurt og München er antallet af flyvninger på 87 procent af niveauet før pandemien.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa forbereder 20.000 nyansættelser

Klar til arbejdet med Lufthansas nye terminal i JFK

Lufthansa sender diversitetsfly på vingerne