EasyJet-fly ved Go-fingeren i København Lufthavn (Foto: Morten Lund Tiirikainen)

Opjustering fra easyJet

Det britiske lavprisflyselskab easyJet opjusterer resultatet for finansåret fra 581 mio. pund til et sted mellem 620 og 660 mio. pund svarende til et sted mellem 6,6 og 7,1 mia. danske kroner.

Et af branchens dygtigste flyselskaber i disciplinen Revenue Management er ubestridt det britiske lavprisflyselskab easyJet.

Gang på gang imponerer selskabet med udvikling i load-faktoren, hvilket da også er tilfældet i årets tredje kvartal af finansåret, der slutter den 30. september. Passagervæksten var på 6,2 procent, mens belægningen på flyene sted med 1,3 procentpoint til i alt 91,7 procent. Tættere kommer man ikke på udsolgte flyvninger.

Godt nok faldt indtjeningen per fløjet sædekilometer med 2,8 procent, men det gør ikke noget, når det samtidig er lykkedes at reducere omkostningerne per sædekilometer med 3,3 procent.

Slutfacit for kvartalet blev en omsætning på 1,228 mia. pund, eller godt 13,1 mia. danske kroner. Der blev udbudt 20,8 mio. flysæder, og der blev solgt 19,1 mio.

Fransk flyvelederstrejke satte sine spor
Udviklingen i april-kvartal var bedre end ventet og havde sit udgangspunkt i et styrket britisk hjemmemarked samt en gunstig udvikling på fritidsruterne til Sydeuropa i maj og juni. Det var med til at neutralisere effekten af, at påsken var flyttet ind i april måned i forhold til sidste år samt en fransk flyvelederstrejke forstyrrede flytrafikken i april.

Den franske flyvelederstrejke satte et markant aftryk på easyJets´s regularitet. Af samlet 1.463 aflyste flyvninger i april-kvartal, var alene 1.364 relateret til flyvelederstrejken i Frankrig.

Trods disse forhold opjusterer easyJet årsresultatet med mellem 6,7 procent i worst-case scenario til 13,8 procent i best-case. Det vil samlet betyde et overskud før skat på mellem 620 og 660 mio. pund, hvilket svarer til mellem 6,6 og 7,1 mia. danske kroner.

“Vores resultater fra finansårets tredje kvartal viser, at easyJet´s strategi fortsætter med at levere, især med gode resultater i Storbritannien og fritidsruterne i Sydeuropa. Med 77 procent af samtlige sæder for andet halvår solgt på dette tidspunkt, forventer easyJet at øge resultatet før skat fra 581 mio. pund til et sted mellem 620 og 660 mio. pund for året, der slutter den 30. september. Vores resultater i tredje kvartal betyder, at easyJet for hele året vil vokse på omsætning, overskud og udbytte,“ udtaler en tilfreds koncernchef Carolyn McCall i en pressemeddelelse.

EasyJet-fly ved Go-lavprisfingeren i CPH (Foto: Morten Lund Madsen)