Oslo Lufthavn henter direktør fra Schiphol

Den 39-årige Jasper Spruit er headhunted til Oslo Lufthavn fra Europas femtestørste lufthavn i Amsterdam. Den nye trafikdirektør skal udvikle de interkontinentale ruter fra den norske storlufthavn.

Oslo Lufthavn ønsker at udvikle den interkontinentale trafik i endnu større grad, end det er tilfældet i dag. For at kunne indfri dette mål har lufthavnen netop ansat den 39-årige Jasper Spruit som ny trafikdirektør.

Jasper Spruit får det fulde ansvar for Avinors nationale og internationale satsning på ruteudvikling, og med sig bringer han en solid viden fra Amsterdam Schiphol-lufthavnen, hvor han har været ansat siden 2006 med en kort afstikker til Brisbane i Australien.

“Jasper Spruit er ansat for at bidrage med at realisere Avinors ambitioner om at udvikle et af Europas bedste nationale og internationale rutetilbud samt positionere Oslo Lufthavn som en foretrukket lufthavn for interkontinental trafik i Norden,“ siger administrerende direktør Åyvind Hasaas fra Oslo Lufthavn.

Oslo Lufthavn er i øjeblikket midt i en omfattende udbygning, og når den nye del af lufthavnen åbner i 2017, vil den årlige kapacitet være på omkring 30 mio. rejsende.

Et spændende marked
Det er en appelsin i turbanen, at Oslo Lufthavn har været i stand til at tiltrække “den flyvende hollænder“. Spruit er meget respekteret i det internationale luftfartsmarked, og han har solid erfaring fra Schiphol, der netop er kendt for den store interkontinentale trafik.

“Det er et meget spændende job i et spændende marked. Konkurrencen i Norden er hård, og det er vigtigt, at Oslo og Norge positionerer sig mod de vigtigste markeder i verden. Vi har fået signaler fra flere flyselskaber, at de har planer om at øge den interkontinentale trafik, og derfor gælder det for os om at positionere os, så de mest attraktive ruter tilfalder os i Norge,“ siger Jasper Spruit.

Stillingen som trafikdirektør hos den statslige lufthavnsoperatør Avinor er ganske omfattende. Trafikdirektøren får ansvaret for den kommercielle trafik, hvilket vil sige indenrigsflyvninger, udlandsflyvninger og charter. Totalt er der 37 ruteflyselskaber der opererer til og fra Oslo Lufthavn på 146 ruter. Herudover omfatter ansvaret 28 charteroperatører samt 11 rendyrkede fragtflyselskaber.

Oslo Lufthavn er et helejet datterselskab af Avinor. Selskabet driver Norges største lufthavn med omkring 24 mio. rejsende og flere end 235.000 flyoperationer per år.