Foto: Lufthansa Group

Overraskende opjustering fra Lufthansa

Lufthansa er tilbage på sporet efter nedjusteringen i juli måned. Blot tre måneder efter har selskabet opjusteret forventningerne til 2016-resultatet.

Terrorfrygt, økonomisk usikkerhed og eftervirkninger efter Brexit har været nogle af de mange årsager til, at en række europæiske flyselskaber i årets løb har nedjusteret forventningerne til resultatet i de igangværende regnskabsperioder.

Tidligere har IAG (British Airways og Iberia), easyJet og senest også Ryanair nedjusteret forventingerne primært som følge af udfaldet af Brexit-afstemningen og det britiske punds devaluering.

I slutningen af juli var Lufthansa også ude med en justering, hvor det hed, at resultatet ville blive en smule lavere end sidste år som følge af økonomisk usikkerhed og terrorfrygt. Nedjusteringen kom få dage efter terrorangrebet i Nice, og Lufthansa kunne dengang registrere en tilbageholdenhed i bookinger til Europa fra USA og Asien. På det tidspunkt havde Lufthansa allerede sat tre A340-langdistancefly på jorden som følge af en kapacitetsreduktion i sommertrafikprogrammet.

Men bekymringen for trafikudviklingen i de tidlige efterårsmåneder har været ubegrundet. September forløb bedre end ventet, og nu opjusterer Lufthansa til et resultat på niveau med sidste år. Efter de første ni måneder af 2016 har Lufthansa leveret et overskud før renter og skat på 1.677 mio. euro (ca. 12,5 mia. danske kroner) mod 1.692 mio. euro (ca. 12,6 mia. danske kroner) i samme periode året før.

Usikkerhed om bookinger frem i tiden
I Lufthansa-gruppens passagersegment har der været en gunstig udvikling i enhedsomkostningerne, der er faldet med 5,8 procent i årets ni første måneder. Det er den nye overenskomst med de kabineansatte i fagforeningen UFO, der slår igennem, ligesom brændstofomkostningerne er faldet med næsten seks mia. kroner ved udgangen af september måned.

“Sammenlignet med vores tidligere vejledning har især udviklingen af kortsigtede bookinger i forretningsmarkedet udviklet sig bedre end forventet i september. De kapacitets- og styringstiltag, som vi iværksatte efter den tidligere nedgang i bookinger længere frem i tiden, er lykkedes. Men den politiske og økonomiske usikkerhed vil fortsat være en belastning i forhold til at kunne forudsige effekten af bookinger langt frem i tiden, især på langdistanceruterne til Europa. At kunne forudsige antallet af bookinger udgør derfor fortsat en udfordring, der kan føre til betydelig volatilitet i indtjeningen fremadrettet,” lyder det i en meddelelse fra Lufthansa-gruppen.

Lufthansa vil den 2. november kl. 07.30 offentliggøre kvartalsrapporten for årets tredje kvartal.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa lukker Kina-rute

Lufthansa lukker rute til Sao Paulo

Terror får Lufthansa til at nedjustere

Lufthansa må sætte langdistancefly på jorden

Solid fremgang i Lufthansa-selskaber