Airbus A321neo fra SAS i Københavns Lufthavn. (Foto: Danny Longhi Andreasen)

Overraskende stort kvartalsunderskud i SAS

SAS fik i andet kvartal af 2023/24 et underskud før skat på 1,98 milliarder kroner, hvilket er dobbelt så meget som året før. Koncernchefen ser frem til, at SAS fremstår som et konkurrencedygtigt og økonomisk stærkere flyselskab

SAS har torsdag morgen offentliggjort resultatet for andet kvartal af regnskabsåret 2023/24, der strækker sig fra 1. november 2023 til 31. oktober 2024.

Det traditionelt svage kvartal viser ikke et underskud før skat på 3.070 millioner svenske kroner, hvilket svarer til 1,98 milliarder danske kroner. Underskuddet er dobbelt så stort som i kvartalet året før, hvor SAS levede et minus på 1.414 millioner svenske kroner.

Resultatet i dette års kvartal er skabt på baggrund af en omsætning på 9.994 millioner svenske kroner (6,46 milliarder danske kroner), hvilket var en stigning på 11,6 procent i forhold til andet kvartal i 2022/23.

SAS har således tabt hver tredje omsætningskrone i kvartalet, mens ifølge koncernchef Anko van der Werff skyldes det valutamodvind. Korrigeret herfor var resultatet i første halvår af 2023/24 forbedret med 600 millioner svenske kroner (390 millioner danske kroner) i forhold til periode året før.

Bliver økonomisk stærkere og mere konkurrencedygtig
Mens omsætningen steg med næsten 12 procent voksede passagertallet ikke så meget. Antallet af passagerer steg med 7,3 procent til i alt 10,6 millioner i perioden fra 1. november 2023 til 30. april 2024.

“Billetsalget var stærkt i det første halve år, og vi hade et solidt cash flow fra driften i forretningen,” skriver SAS i kvartalsrapporten.

Trods den økonomiske lussing i årets andet kvartal tror koncernchefen stadig på fremtiden, når SAS kommer ud af to års Chapter 11 og formentlig i løbet af sommeren igen kan flyve som en fri fugl med en markant ændret omkostningsstruktur og gæld.

“Vi ser frem til at fremstå som et konkurrencedygtigt og økonomisk stærkere flyselskab med en stabil egenkapitalsstruktur. Vi har stadig arbejde at gøre, men dette markerer et stærkt skridt mod at realisere SAS’ potentiale til forblive på forkant med luftfartsindustrien i de kommende år,” udtaler Anko van der Werff.

 

Relaterede artikler:

SAS-underskud i marts større end forventet

SAS om 2023/24: Nulresultat eller lille underskud

SAS lander underskud på 3,6 milliarder kroner