Panikhistorie rammer Germanwings

Et Germanwings-fly fra Hanover til Rom måtte i fredags lande i Venedig som følge af sygdom ombord. Flere medier rapporterer om en panikangst passager, da flyet krydsede Alperne.

I kølvandet på flyulykker vil interessen fra medierne typisk blive skærpet i forhold til det flyselskab, der var involveret.

Således har det også været med Germanwings efter det tragiske styrt over Alperne med flight 9525, hvor 150 mennesker omkom efter en selvmordsaktion foretaget af flyets andenpilot.

I fredags kunne en lang række europæiske medier berette om flight 3882, der undervejs fra Hanover til Rom måtte mellemlande i Venedig på grund af sygdom om bord på flyet.

Ifølge Germanwings var der tale om en kvindelig passager samt et besætningsmedlem, der undervejs på flyveturen var blevet så utilpasse, at det var nødvendigt at foretage en sikkerhedslanding.. Flere medier forsøgte sig med en påstand om, at den kvindelige passager var blevet ramt af et akut anfald af panikangst, da flyet passerede Alperne. Dette afvises dog af Germanwings i en officiel erklæring.

Efter den ufrivillige landing i Venedig kom der læger om bord, og flyet kunne senere fortsætte mod den italienske hovedstad, hvor det ankom med over fem timers forsinkelse kl. 20.45.

Motor måtte slukkes
Dagen efter var endnu et Germanwings involveret i en hændelse, det krævede en sikkerhedslanding. Det skriver Aviation Herald.

Et Airbus A319-fly som flight 814 var undervejs fra Køln til Venedig med 123 passagerer og fem besætningsmedlemmer om bord, da piloterne blev nødt til at slukke for den ene motor på grund af en mulig olielækage.

Flyet, der befandt sig i en højde på 9.450 meter i en position 140 kilometer nord for Stuttgart, satte kursen mod den sydtyske lufthavn, hvor det landede sikkert 25 minutter senere. Et reservefly blev indsat, og det nåede frem til Venedig med to og en halv times forsinkelse.