Paris-CDG - Terminal 2F (Foto: Groupe ADP)

Paris-CDG overtager førerpositionen fra Heathrow

Paris Charles de Gaulle havde dobbelt så mange passagerer som London Heathrow i juli, og den franske lufthavn er dermed i øjeblikket Europas største lufthavn.

Coronakrisen har haft kæmpe indvirkning på lufthavnene rundt om i Europa, hvor flere storlufthavne rapporterer om næsten uvirkelige, lave passagertal.

Således er billedet også vendt rundt blandt de største europæiske lufthavne, hvor den normalt mest travle lufthavn målt på antallet af passagerer, London Heathrow Airport, er dumpet ned på top 5-listen.

I stedet er Paris Charles de Gaulle gået i førerposition, da lufthavnen i juli havde 1.728.481 passagerer, hvilket var en nedgang på 76,7 procent i forhold til samme måned året før. Til sammenligning havde London Heathrow kun 866.655 passagerer i juli, og den største Paris-lufthavn havde dermed dobbelt så mange passagerer end den britiske hovedstadslufthavn.

Amsterdam Schiphol og Frankfurt Lufthavn havde henholdsvis 1.339.122 og 1.318.502 i juli, mens Madrid Barajas håndterede 990.899 passagerer denne måned. Dermed er de nævnte lufthavne i Paris, Amsterdam, Frankfurt og Madrid større i juli end London Heathrow målt på antallet af passagerer.

Paris-CDG kan blive størst på årsbasis
Et kig på det samlede antal passagerer for de syv første måneder i 2020 afslører også, at Paris Charles de Gaulle haler ind på London Heathrow, der på årsbasis risikerer at miste positionen som største europæiske lufthavn.

I årets syv første måneder håndterede London Heathrow i alt 16.298.569 passagerer, mens tallet for Paris Charles de Gaulle lyder på 15.778.876 rejsende. London-lufthavnen er dermed stadig i førerposition år til dato. Alt tyder dog på, at Paris-lufthavnen ender som Europas største lufthavn målt på antallet af passagerer per 31. december 2020.

London Heathrow er også tidligere blevet overgået af Paris Charles de Gaulle set ud fra en enkelt måned. I september 2019 håndterede Paris-lufthavnen 42.148 flere passagerer og var dermed den største europæiske lufthavn i denne måned. Dette skyldtes stor vækst i Paris, mens London-lufthavnen var ramt af strejke.

Karantæneregler presser britiske lufthavne
Paris Charles de Gaulle har i øjeblikket kun åbent for terminalerne 2E, 2F og 2AC som følge af den lave efterspørgsel på flyrejser. Og mange andre storlufthavne har lavet lignende terminal-tilpasninger for at justere pladsen til det markant lavere antal passagerer end normalt.

Den europæiske brancheforening for lufthavne, ACI Europe (Airports Council International Europe), har opgjort det samlede antal tabte passagerer i årets første syv måneder. Virkeligheden for lufthavnene er, at de har tabt hele 969 millioner passagerer.

Det langt færre antal rejsende under coronapandemien skyldes blandt andet, at mange lande har indført rejserestriktioner. Eksempelvis skal briter, der rejser hjem fra en lang række lande, i karantæne ved ankomst til Storbritannien. Det udfordrer den britiske luftfart, og det går således hårdt ud over passagertallene for blandt andet London Heathrow.

 

Relaterede artikler:

Frankfurt havde 52 procent flere passagerer end Heathrow

Ny katastrofemåned for Heathrow Airport

Paris-CDG overhaler Heathrow