Medpassagerer lagde efter episoden billeder ud på de sociale medier af den dør, som kvinden var hoppet ud af. Foto: Twitter.

Kvinde sprang ud af nøddør

En amerikansk kvinde kunne ikke vente med at komme ud af sit fly før det var fremme ved gaten.

Mange flyrejsende har formentlig prøvet, at de bare ikke kan vente med at komme af flyet, efter at det er landet. Enten fordi de skal nå et andet fly, gense familie og venner, til et vigtigt møde eller starte drømmeferien.

Nogle gange kan det være svært at vente på, at de foranstående passagerer har fået samlet deres ting sammen og fået bevæget sig mod udgangen. Men de fleste flyrejsende venter trods alt med at forlade flyet til det holder ved en gate og der enten er sat en trappe eller en jetbro hen til flydøren.

Helt så tålmodig var en amerikansk kvinde ikke, da hendes United Airlines-fly fra New Orleans mandag i denne uge var landet i Houston Bush Intercontinental Airport. Nej, hun skulle bare af flyet. Og det kunne ikke gå hurtigt nok. Så mens flyet taxiede fra landingsbanen til gaten flåede hun en af flyets nøddøre op, sprang ud på vingen og hoppede ned på asfalten bag det kørende fly’s motorer.

En anden passager på flyet var bekymret for at kvinden havde efterladt noget ombord på flyet, som kunne skade andre. FBI-agenter på stedet slog imidlertid fast, at det ikke var tilfældet.

Politiet i Houston tilbageholdte kvinden og lod hende mentalundersøge. Men de valgte bagefter ikke at sigte kvinden for forseelsen, og det er endnu usikkert om hun får et erstatningskrav fra flyselskabet. Det kan dog ikke udelukkes, da selskabet var nød til at tage flyet ud af service indtil en ny nøddør var blevet sat i.

Vinkede med armene
Tidligere i år opstod noget nær den modsatte situation i Madrid’s Barajas-lufthavn. Her havde en mand ualmindelig travlt med at komme ombord på et fly, der var taxiet væk fra gaten og var på vej ud til banen for at sætte kursen mod Gran Canaria.

Screendump fra Facebook.

Screendump fra Facebook.

Den mandlige passager tvang sig adgang til lufthavnens forplads ved at gå igennem en nødudgang ud til den jetbro, hvor flyet havde holdt få minutter før. Herfra hoppede han med to tasker på ryggen omkring tre meter ned på asfalten.

Efter at have talt kort med en handlingmedarbejder i en lille bagagetraktor løb manden ud mod flyet, mens han vinkede med armene.

En video af episoden slutter med at manden bliver stoppet af to handlingmedarbejder, som tilsyneladende er ved at dirigere flyet væk fra terminalen. Ifølge CNN kom manden ombord på flyet og fløj til Gran Canaria. Her blev han anholdt af politiet, men senere løsladt.

 

 

Relaterede artikler:

Løb efter fly på vej væk fra terminal

Åbner nødudgang for at få frisk luft