SAS-fly i Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Jeppe Gustafsson | shutterstock)

Passagervækst i SAS er bremset op

SAS transporterede i november 1.327.000 passagerer, og dermed blev otte måneders uafbrudt passagervækst stoppet. I november var der fem procent færre passagerer i forhold til måneden før.

Siden foråret har SAS været på en vækstrejse, hvor det skandinaviske flyselskab stille og roligt har øget passagertallet i takt med, at rejserestriktionerne forsvandt og efterspørgslen vendte tilbage.

Men i november knækkede vækstkurven efter otte måneder med konstant fremgang i passagertallet i forhold til den foregående måned. I alt 1.327.000 passagerer rejste med SAS i november, hvoraf 1.309.000 var rutepassagerer og resten charterrejsende.

Dermed mistede SAS 67.000 passagerer i forhold til oktober, hvor selskabet blandt andet var begunstiget af efterårsferien i Danmark og stigende aktivitet i Norge og Sverige. Passagertabet i forhold til sidste måned svarer til 4,8 procent, idet 1.394.000 rejsende var ombord i SAS-flyene i oktober.

Sammenligner man med tallene fra november 2019, så har SAS hentet 56 procent af passagerne tilbage, hvilket er det højeste siden coronapandemiens start. I oktober var genopretningsandelen på 53 procent.

Fremtiden fortsat usikker
Udover et fald i passagertallet i forhold til oktober, så oplevede SAS også et mindre fald i belægningen fra 61,6 procent i oktober til 61,0 procent i november.

“Vi har set en gradvis stigning i efterspørgslen i løbet af de seneste par måneder, efterhånden som rejserestriktioner er blevet ophævet. Efterspørgsel og billetsalg har stabiliseret sig frem mod vinteren, som generelt er en svagere periode,” siger Anko van der Werff, koncernchef i SAS.

Han advarer samtidig om, at omikronvarianten har skabt usikkerhed omkring den kommende vintersæson.

“Med nye versioner af COVID-19-virussen, der spredes over hele kloden, er fremtiden fortsat usikker. Når vi går ind i vintersæsonen, er vi nødt til at forblive fleksible, når det kommer til vores kapacitet for at imødekomme efterspørgslen blandt Skandinaviens rejsende.”

Norwegian går også tilbage
Det er ikke alene SAS, der oplever en opbremsning i markedet. Den skandinaviske lavpriskonkurrent Norwegian præsenterede mandag trafiktallene fra november, og her var der 200.000 færre passagerer end i oktober.

Norwegian havde i alt 1.005.380 passagerer ombord på selskabets rødnæsede fly i november.

 

Relaterede artikler:

Passagervækst for ottende måned i træk

Norwegian haler ind på SAS

Over en million passagerer hos SAS i juli