Besætning på Embraer ERJ 190.

Pilotmangel tvinger Austrian til 300 aflysninger

Austrian Airlines har besluttet at reducere sommertrafikprogrammet med 300 flyvninger for at undgå sidste-øjebliks aflysninger på grund af mangel på piloter.

Hver dag året rundt sender Austrian Airlines 320 fly på vingerne. I løbet af de senere måneder har regulariteten dog ikke været tilfredsstillende, da gennemsnitligt fire flyvninger har været aflyst hver dag.

Årsagen er, at selskabet er ved at indfase 17 nye Embraer E190-fly, og at det ikke har været muligt at følge med i uddannelsen af piloterne til de nye fly. Det har især påvirket en række regionale flyvninger, og det østrigske flyselskab tager nu konsekvensen for at genskabe tilliden. Sommertrafikprogrammet vil i juli og august blive reduceret med 300 flyvninger ud af samlet 23.000. Det svarer til en reduktion på 1,3 procent.

“Austrian Airlines har altid stået for punktlighed og pålidelighed. For at leve op til vores omdømme, har vi besluttet at strømline vores sommertrafikprogram. Vi vil i løbet af de kommende dage tilbyde passagerne på de berørte flyvninger at ombooke,” siger Kay Kratky, der er koncernchef for Austrian Airlines.

For at reducere virkningerne for passagererne vil Austrian tynde ud i afgangene på de meste frekvente ruter, der har flere afgange om dagen. Det betyder færre flyvninger til destinationer som Bukarest, Prag, Sofia og Zagreb.

“Jeg vil gerne undskylde over for vores passagerer for eventuelle gener. Men i lyset af vores erfaringer gennem det seneste år, vil jeg foretrække en pålidelighed i 99 procent af vores trafikprogram i stedet for at fastholde 100 procent og så fortsat være upålidelig,” forklarer Kay Kratky.

Omfattende pilottræning
Igennem det seneste års tid har Austrian forsøgt at forbedre kvaliteten i flyoperationerne. Flyplanlægningen er blevet styrket, der er indlejet fly og besætning fra eksterne operatører, mens der er ansat 110 nye piloter, så Austrian i dag beskæftiger i alt 1000 piloter. Men problemet er, at 10 procent af piloterne endnu ikke kan benyttes på grund af omfattende træning og uddannelse, som gennemføres over en seks måneders periode.

Derfor har Austrian ikke piloter i reserve i tilfælde af sygdom og andet fravær hos de resterende 900 piloter. Austrian er i færd med at ansætte endnu flere piloter, således at antallet ved udgangen af året kommer op på 1.070.

Austrian beskæftiger i alt 81 fly, hvoraf 29 er i A320-serien, mens langdistanceruterne betjenes af seks Boeing 767-fly samt fem Boeing 777. På de regionale ruter anvender Austrian 18 Bombardier Q400-fly samt 16 ældre Fokker-fly, der er ved at blive udskiftet med de 17 Embraer-fly, hvoraf syv af disse allerede er i drift.

 

Relaterede artikler:

Austrian vil masseansætte flypersonale

Austrian skifter fra Fokker til Embraer