PLAY er et nyt islandsk lavprisflyselskab (Foto: PLAY | PT)

Nyt islandsk lavprisflyselskab skal hedde PLAY

Tidligere ansatte i WOW air har været med til at skabe et nyt lavprisflyselskab, der har fået navnet PLAY. Selskabet går i luften med to fly i løbet af vinteren.

Siden konkursen i WOW air i slutningen af marts i år har flere forretningsprojekter forsøgt at få et nyt lavprisflyselskab stablet på benene. Amerikanske USAerospace Associates LLC, der kontrolleres af den kontroversielle forretningskvinde Michele Ballarin, købte for nylig varemærker og domænenavnet fra konkursboet og forventer at gå i luften i løbet af et par måneder.

Nu er projektet blevet overhalet indenom af flere tidligere ansatte i WOW air, der under arbejdstitlen WAB (We Are Back) siden april har arbejdet med at få genetableret et islandsk lavprisflyselskab. Nu er det en realitet, idet det nye selskab PLAY kunne præsenteres på et pressemøde i den islandske hovestad i dag.

PLAY har valgt en stærk rød farve til sit design.

“Grunden til, at vi valgte rødt, er simpelthen den lidenskab, der følger med denne farve,” siger Arnar Már Magnusson, der er administrerende direktør for det nye lavprisflyselskab, til islandske mbl.is.

Seks europæiske destinationer
Flyselskabet forventer at kunne sende de første to Airbus A321-fly på vingerne i løbet af vinteren, og det er planen i første omgang at flyve til seks europæiske byer. Fra starten af sommertrafikprogrammet 2020 er det yderligere planen at tilføje fire nordamerikanske destinationer til fartplanen.

Det betyder, at antallet af fly næste sommer vil blive øget til seks, og inden for tre år skal der være 10 fly i flåden

Billetsalget åbner i løbet af november, og PLAY lokker med, at man vil forære 1.000 billetter væk til de, der besøger selskabets hjemmeside og registrerer sig til at modtage et elektronisk nyhedsbrev.

Fire islændinge
På dagens pressemøde blev det oplyst, at et britisk investeringsselskab var ansvarlig for 80 procent af den indskudte kapital, mens islandske parter stod for de resterende 20 procent. Det var ikke muligt at få oplyst, hvor mange penge, der var sikret til opstarten af det nye flyselskab, men Arnar Már Magnusson oplyste, at der var garanteret en langsigtet finansiering, skriver mbl.is.

Det er luftfartsfolk med erfaring fra WOW air og islandske Air Atlanta, der står bag det nye selskab.

Arnar Már Magnússon, tidligere direktør for flyoperationer i WOW Air, Sveinn Ingi Steinþórsson, tidligere økonomidirektør i WOW Air, advokaten Bogi Gudmundsson samt Þóroddur Ari Þóroddsson, der har arbejdet i London som konsulent inden for flyhandel.

Det er angiveligt irske Avianta Capital, der har sikret sig en ejerandel på 80 procent af det nye selskab.

 

Relaterede artikler:

Ny WOW Air-ejer: Vi er operative fra december

WOW Air genopstår med amerikanske ejere

Kapløb om at starte nyt islandsk lavprisselskab