Boeing 787-9 Dreamliner fra Norse Atlantic Airways. (Foto: Pawel Gradek | Norse Atlantic Airways | PR)

Politiet sigter pilot efter positiv narkotest

Nu er det kommet frem, at det var en pilot fra Norse Atlantic Airways, der gav udslag for at have indtaget narkotika, da han blev testet i lufthavnen. Flyselskabet samarbejder med politiet.

Det vakte opsigt, da to flybesætningsmedlemmer i sidste uge med en dags mellemrum blev testet positive i de kontroller for alkohol- og narkotika påvirkning, der rutinemæssigt udføres i Oslo-Gardermoen.

Den ene af de to var en kvindelig kabineansat fra udlandet, der blev testet inden, at hun skulle ombord på et fly. Det kom hun dog aldrig, da testen viste, at hun havde en relativt høj promille, og derfor måtte hun følge med politiet.

Ifølge indsatsleder Finn Håvard Aas valgte det lokale politi i hovedstadslufthavnen at skride til anholdelse i dette tilfælde, da man mente, at der var en risiko for, at kvinden ellers ville stikke af. Derudover spillede størrelsen af hendes alkoholpromille også ind.

Viser sig at være pilot
Den anden derimod var en mandlig ansat ved Norse Atlantic Airways. Resultatet viste, at han i en eller anden grad var påvirket af en form for narkotika, og derfor måtte han en tur forbi skadestuen med henblik på at aflevere en blodprøve.

Han er hidtil blot blevet omtalt som et besætningsmedlem, og i sidste uge ville politiet ikke komme nærmere ind på mandens stillingsbetegnelse. Nu er det dog kommet frem, at han er pilot ved det norske flyselskab, hvor han fungerer som styrmand.

I øjeblikket venter politiet på svaret af mandens blodprøve, hvilket skal give dem flere oplysninger om, hvor påvirket han var, da han blev testet i lufthavnen. Det skriver NRK.

Kan skyldes håndkøbsmedicin
I sidste uge lød det, at norsk politi ikke havde valgt at anholde manden, og han er forsat ikke fængslet. Piloten er dog blevet sigtet, men han har endnu ikke fået udpeget en forsvarer til det eventuelle retslige efterspil i sagen.

Ligesom politiet venter Norse Atlantic Airways på de endelige resultater af blodprøven, inden de træffer yderligere beslutninger om, hvad der skal ske herefter. Flyselskabet samarbejder derudover med politiet i det omfang, det er nødvendigt.

Indtil videre er i alt fire personer blevet fanget i den slags kontroller i Oslo-Gardermoen i år. Kommunikationschef Philip Allport fra Norse Atlantic Airways slår dog fast, at der muligvis kan være en god forklaring på den positive prøve.

”Det er ikke usædvanligt, at disse hurtigtests giver et positivt resultat. Det kan skyldes lovlig håndkøbsmedicin.”


Relaterede artikler:

Flybesætningsmedlem afsløret i narkotest

Vil narkoteste luftfartsansatte

Norwegian-pilot var påvirket af kokain og alkohol