Dreamlinere fra Norse Atlantic Airways i Oslo-Gardermoen. (Arkivfoto: Norse Atlantic | Facebook)

Flybesætningsmedlem afsløret i narkotest

To gange på en uge har rutinekontroller i Oslo-Gardermoen vist, at ansatte har været påvirket, da de var på vej ombord på et fly. Senest er det et besætningsmedlem, der havde indtaget narkotika.  

I denne uge resulterede en rutinekontrol for alkohol og narkotika, der blev foretaget i Oslo-Gardermoen i, at et mandligt besætningsmedlem fra det norske lavprisflyselskab Norse Atlantic Airways måtte en tur forbi skadestuen for at få taget en blodprøve.

Testen gav nemlig udslag og pegede på, at den ansatte var påvirket af narkotika. Han er ikke blevet arresteret, men har måtte aflevere blod, der kunne bekræfte de resultater, som testen havde vist. Kontrollen blev foretaget, inden personen gik ombord på et fly.

Det er politiet i det såkaldte Øst Politidistrikt, som behandler hændelsen. Det skriver VG, der har talt med Elisabeth Leslie Kaspersen, som er en af politikredsens jurister. Hun vil ikke fortælle hvilken form for narkotika, det drejede sig om, men hun bekræfter dog, at der ikke var tale om alkohol.

Venter på resultatet
Det har ikke været muligt at få oplyst noget nærmere om personens stilling. Der refereres blot til ham som et besætningsmedlem. Ifølge Kaspersen afventer man nu resultatet af blodprøven, da det bliver udslagsgivende i forhold til hvilke konsekvenser, som hændelsen potentielt vil få for besætningsmedlemmet.

”Ligesom dagen før blev der i går foretaget en rutinekontrol, der viste, at et besætningsmedlem var påvirket. Det bliver resultatet af en blodprøve, der kommer til at diktere det videre forløb.”

Philip Allport, der er kommunikationschef ved Norse Atlantic Airways, udtaler i en skriftlig kommentar, at flyselskabet er i færd med at undersøge sagen nærmere og vil samarbejde med politiet.

Anholdte kabineansat
Det var desuden ikke første gang i denne uge, at en af de rutinekontroller, der foretages flere af hver uge i hovedstadslufthavnen, gav pote. Det skete nemlig også dagen før. Her var det en kvindelig kabineansat, som kom i politiets søgelys.

Detaljerne om denne hændelse er ligeledes sparsomme, men det er blevet offentliggjort, at der var tale om en kabineansat, der ikke stammede fra Norge. Hun blev afsløret af en test, der blev gennemført ved gaten lige inden, at det fly – hun skulle have været med – lettede.

Indsatsleder Finn Håvard Aas fra norsk politi forklarer, at myndighederne i dette tilfælde valgte at anholde kvinden.

Det skyldtes, at hendes resultat var på et noget højere niveau end den promille på 0,2, som er den maksimalt tilladte i henhold til norsk lov. Det påpeges dog også af indsatslederen, at flere flyselskaber praktiserer nultolerance over for alkoholindtag, hvorvidt kvinden var ansat ved et af disse, vides ikke.

I tillæg hertil vurderede politiet også, at der var en vis risiko for, at kvinden ville stikke af, såfremt hun blev sat på fri fod efter hændelsen. Derfor skred man til anholdelse.


Relaterede artikler:

Vil narkoteste luftfartsansatte

Finnair-pilot med promille på 1,5

AirBaltic-besætning stoppet med alkohol i blodet