Core-kabinen i JetBlue Airbus A321LR på transatlantiske flyvninger. (Foto: JetBlue | PR)

Populært amerikansk lavprisflyselskab til Paris

Fra sommeren 2023 bliver det muligt at flyve fra Paris til New York med JetBlue. Selskabet håber at kunne tiltrække en ny kundebase af rejsende, der ønsker at flyve mellem Europa og USA.

Det amerikanske lavprisflyselskab JetBlue har indtil videre haft overvældende succes med sine flyvninger til London fra den amerikanske østkyst.

Første rute blev åbnet i august sidste år mellem New York-JFK og London-Heathrow, og sidenhen har selskabet åbnet en rute fra Boston til Heathrow samt ruter til London-Gatwick fra både Boston og New York-JFK. Samlet flyver JetBlue fem gange dagligt mellem USA og Storbritannien.

Nu rykker det amerikanske lavprisflyselskab imidlertid ind på det europæiske kontinent. Det sker med en rute fra New York-JFK til Paris-Charles de Gaulle i sommeren 2023, og herefter vil der senere følge en rute fra Boston til den franske hovedstad.

“JetBlue tilbyder noget helt unikt i forhold til det, man får fra de store globale legacy-flyselskaber på disse ruter – hvor et joint venture (American og British Airways, red.) driver næsten tre fjerdedele af flyvningerne,” siger Robin Hayes, administrerende direktør, JetBlue. “Responsen på vores London-ruter er et bevis på, at det virker at kombinere god service med lave priser.”

Ifølge JetBlue er Paris den største af selskabets ikke-servicerede destinationer fra de to fokusbyer, henholdsvis New York og Boston, og man håber at kunne tiltrække en ny kundebase af rejsende, der ønsker at flyve mellem Europa og USA.

Populært servicekoncept
JetBlue benytter de langtrækkende Airbus A321LR, som er indrettet med i alt 138 sæder. Der er 24 eksklusive Mint-suiter, og bagved er der sæder til 114 passagerer i den såkaldte Core-afdeling.

De to forreste suiter er de såkaldte Mint Studio-suiter, der er meget populære med lie-flat bed og 22 tommers tv-skærm samt et ekstra sæde og bord. 

Herudover tilbydes der i hele flyet gratis WiFi og USB-C-strømforsyning samt 10,1 tommer tv i ryglænet, og underholdningsprogrammet har gratis film og 3D-kort samt adgang til live-tv med CNN International, BBC, CNBC, Sky News og Sport24.

Endelig har JetBlue et produkt kaldet The Pantry, der er en gratis inflight snack-bar.

JetBlue meddeler, at billetterne mellem Paris og New York vil blive sat til salg i løbet af nogle måneder.

 

Relaterede artikler:

JetBlue udfordrer det transatlantiske marked

Amerikansk lavprisflyselskab med nye Europa-ruter

24 eksklusive Business-suiter i Airbus A321LR