Airbus A321LR fra det amerikanske lavprisflyselskab JetBlue ved ankomsten i London Heathrow 11. august 2021. Foto: JetBlue

JetBlue udfordrer det transatlantiske marked

Amerikanske JetBlue åbnede 11. august en ny rute fra New York til London, og lavprisflyselskabet er klar til at udfordre øvrige aktører på det travle transatlantiske marked.

For første gang nogensinde er JetBlue begyndt at operere på en passagerrute over Atlanterhavet.

Det amerikanske lavprisflyselskab åbnede 11. august sin nye direkte rute fra New York-JFK til London Heathrow, og dette var en aldeles imødeset begivenhed for selskabet. Dermed er JetBlue trådt ind på det transatlantiske marked, og flyselskabet er klar til at tage kampen op og udfordre de øvrige selskaber på ruten.

”For første gang i JetBlues 21-årige historie krydser vi Nordatlanten og konkurrerer på et af de travleste rejsemarkeder i verden. Vi er godt positioneret til at introducere vores prisvindende service og lave priser til et nyt globalt publikum, der er klar til et nyt valg inden for transatlantisk flyvning,” siger Robin Hayes, koncernchef i JetBlue.

Robin Hayes understreger vigtigheden af, at Storbritannien igen åbner for rejsende fra USA, hvorfor det er et perfekt tidspunkt med opstarten af den nye transatlantiske rute. Direktøren ser desuden frem til, at JetBlue åbner endnu en transatlantisk rute – Boston til London – i sommeren 2022.

Endnu en London-rute på vej
I London Heathrow opererer JetBlue fra Terminal 2, der er storlufthavnens nyeste terminal med et væld af butikker og restauranter.

”JetBlue demonstrerer fordelene ved flere valg, mere konkurrence mellem flyselskaber og lavere billetpriser, som ledig kapacitet i Heathrow kan give til passagerer, og det var fantastisk at se flyselskabets første europæiske flyvning lande i dag,” siger John Holland-Kaye, administrerende direktør i London Heathrow Airport.

”Den service i topkvalitet og konkurrencedygtige priser, JetBlue tilbyder passagerer, vil være epokegørende på det transatlantiske marked.”

JetBlue flyver dagligt i august mellem New York-JFK og London Heathrow, mens der tilbydes fire ugentlige afgange i september. Der anvendes ikke langdistancefly, men derimod Airbus A321LR, som er indrettet med i alt 138 sæder. Der er 24 eksklusive Mint-suiter, og bagved er der sæder til 114 passagerer i den såkaldte Core-afdeling.

London er tilsyneladende yderst attraktiv for JetBlue, for flyselskabet åbner også snart en rute fra New York-JFK til London Gatwick – den næststørste lufthavn i den britiske hovedstad. Ruten åbner 29. september 2021 med daglige flyvninger.

Stor interesse for Europa
At JetBlue har øjnene rettet over Atlanterhavet og mod Europa kommer også til udtryk ved selskabets seneste udvidede samarbejde med Icelandair.

Således har det amerikanske lavprisflyselskab udvidet codeshare-samarbejdet med Icelandair, sådan at JetBlue fremover får vist sin kode, B6, på udvalgte europæiske flyvninger med Icelandair. Der er tale om ruterne fra Keflavik-lufthavnen til København, Oslo, Stockholm Arlanda, Helsinki, Amsterdam, Glasgow og Manchester.

JetBlue har dermed via codeshare-samarbejdet øget antallet af destinationer i rutenettet, som dermed fremover bliver tilgængelige for selskabets kunder i bookingsystemet. I forvejen havde lavprisflyselskabet over 100 destinationer fordelt på Nordamerika, Caribien og Latinamerika.

Flåden hos JetBlue består af i alt 278 fly fordelt på 60 Embraer ERJ-190 og 218 Airbus-fly – herunder typerne A220-300, A320-200 og A321 i varianterne -200 og LR. Før coronakrisen var JetBlue det sjettestørste flyselskab i USA med næsten 43 årlige millioner passagerer.

 

Relaterede artikler:

Amerikansk lavprisflyselskab i codeshare til Skandinavien

Amerikansk lavprisflyselskab med nye Europa-ruter

24 eksklusive Business-suiter i Airbus A321LR