En Airbus A321neo fra Primera Air. (Foto: Anna Zvereva)

Primera Air tilføjer ny canadisk destination

Til oktober lancerer Primera Air sin anden canadiske destination, efter flyselskabet har haft succes med at træde ind på det nordamerikanske marked.

Primera Air fortsætter satsningen på canadiske ruter.

Om cirka tre måneder åbner det dansk-lettiske lavprisflyselskab en ny rute mellem Paris Charles de Gaulle og Montreal-Pierre Trudeau International Airport i det østlige Canada. Montreal bliver dermed selskabets anden canadiske destination, da man i forvejen tilbyder forbindelser fra henholdsvis London Stansted og Paris Charles de Gaulle til Toronto Pearson. To ruter, der blev introduceret denne sommer.

Første fly på den nye transatlantiske rute afgår klokken 17.40 den 28. oktober fra Paris med ankomst i Montreal klokken 21.10 lokal tid. Der er afgange fire dage om ugen: tirsdag, torsdag, lørdag og søndag. Ruten tilbydes i vintertrafikprogrammet – frem til den 30. marts 2019.

“Vi har allerede gennemført 500 flyvninger mellem Toronto og Europa. Både vores London- og Paris-ruter har gjort det rigtig godt, og det har tilskyndet vores planer om at øge tilstedeværelsen på det canadiske marked,” siger Anastasija Visnakova, vicedirektør for salg og markedsføring hos Primera Air, ifølge Travelweek.

Tidligere i juli modtog Primera Air sit andet Airbus A321neo-fly til basen i Paris Charles de Gaulle. Ruten til Montreal opereres således af denne type, nøjagtig som ruten til Toronto.

De tre ugentlige afgange mellem London og Toronto fortsætter indtil december og starter op igen i marts 2019. Ruten mellem Paris og Toronto er planlagt til opstart den 31. oktober og kører indtil den 30. marts 2019, og der vil være afgange mandag, onsdag, fredag og søndag.

Suspenderede ruter
I juni måned meddelte Primera Air, at det ville suspendere sine ruter fra Birmingham til Toronto og New York på grund af forsinkelse fra Airbus på levering af A321neo-flyene. Ruten mellem Birmingham og New York-Newark startede op den 18. maj og lukkede den 20. juni. I den periode nåede selskabet at foretage 30 rotationer med en 28 år gammel Boeing 757-200.

Herudover var planen, at Primera Air skulle åbne ruter fra Birmingham til Toronto og Boston henholdsvis den 21. og 22. juni, men forsinkelsen på flylevering spolerede åbningerne.

I forbindelsen med lukningen af Birmingham-New York meddelte Primera Air, at det vil vende tilbage med langdistanceruter fra den midtengelske lufthavn i 2019.

Primera Air er ejet af det islandske Primera Travel Group, og lavprisflyselskabet har afdelinger i Riga og København. Primera Air flyver til over 70 europæiske lufthavne og ejer rejsearrangører i både Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island og Estland.

WOW air øger
Et andet europæisk lavprisflyselskab, det islandske WOW air, meddeler også, at det øger til Canada. Travelweek skriver, at selskabet fra november vil tilbyde tre ugentlige afgange fra Milan til henholdsvis Montreal og Toronto. Ruterne vil løbe hele året og overtager de sæsonbestemte ruter fra Milan, der lukker til oktober.

WOW air har i øjeblikket ruter til canadiske destinationer fra Frankfurt, Amsterdam, Dublin, Edinburgh og Tel Aviv. Der flyves i alle tilfælde via flyselskabets islandske base i Keflavik.

 

Relaterede artikler:

Primera Air opgiver langdistanceruter fra britisk lufthavn

Boeing 757 og 767 på Primera-ruter til USA

Primera Air opgiver at starte Boston-rute

Primera Air har øje på flere destinationer i Nordamerika

Danske Primera-fly til seks nye USA-ruter