Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways.

Qatar Airways først med Dreamliner til CPH

Fra 1. september vil Qatar Airways dagligt flyve til og fra København med Boeing 787 Dreamliner – næsten tre måneder før Norwegians Dreamliner melder sin ankomst.

Det bliver hverken Norwegian eller Thomson Airways, der kommer først til København med Boeing 787 Dreamliner. Det bliver i stedet Qatar Airways, der fra 1. september vil benytte drømmeflyet på sin daglige flyvning mellem Doha og København. Samme dag indsættes flytypen på ruten fra Doha til Oslo. En måned før bliver flyet indsat på ruten fra Doha til Stockholm.

”Vores skandinaviske ruter er meget vigtige for os, og det glæder mig, at vi introducerer Dreamliners til Stockholm, København og Oslo og dermed tilbyder vores passagerer en udsøgt service og komfort til og fra Skandinavien. Jeg har altid hyldet Dreamliner som state-of-the-art fly, der vil ændre folks måde at rejse på,“ siger Akbar Al Baker, CEO hos Qatar Airways.

”Efter seks succesfulde år i Skandinavien, er vi meget glade for at introducere Boeing 787 på vores skandinaviske ruter. Det gør det muligt for os at tilbyde vores passagerer en endnu mere unik rejseoplevelse,“ siger Günter Saurwein, Country Manager Skandinavien, Finland og Baltikum.

Qatar Airways 787 har 254 sæder i Business og Economy Class med specielt designet interiør. Business Class er konfigureret 1-2-1 med 22 sæder, mens Economy Class har 232 sæder i en 3-3-3 konfiguration. Alle sæder på Business Class kan lægges helt ned.

Yderligere 55 bestilt
Selskabets 787s er verdens første Dreamliners med fuldt tilsluttede trådløse faciliteter, så passagererne kan holde kontakten med kolleger og venner på jorden via internettet og sms i både Business og Economy Class.

Flyselskabet har på nuværende tidspunkt 5 Boeing 787 Dreamliners i flåden og yderligere 55 er bestilt. Qatar Airways er desuden lanceringskunde på Airbus A350’eren, som selskabet forventer at få de første eksemplarer af om lidt over et år.

Qatar Airways er vokset hurtigt i løbet af de 16 år, selskabet har eksisteret. Flåden består i dag af 124 fly, som flyver til 128 forretnings- og turistdestinationer i Europa, Mellemøsten, Afrika, Asien og Nord- og Sydamerika.

Fra den 29. november i år planlægger Norwegian at flyve mellem København og Fort Lauderdale med Dreamlineren, og den 12. december forventes et Dreamliner-fly fra Thomson Airways at skyde Star Tours nye rute til Den Dominikanske Republik i gang.

I Oslo bliver Norwegian det første Dreamliner-selskab, da selskabet fra starten af juli indsætter sit første eksemplar af flytypen på udvalgte europæiske flyvninger for at træne besætningerne inden flyet indsættes i rutefart i slutningen af august. I Stockholm kommer Qatar Airways sandsynligvis først, da Norwegian først starter Dreamliner-flyvninger fra Stockholm i slutningen af august.