Vueling-fly i Barcelona El-Prat.

Qatar Airways i samarbejde med lavprisflyselskab

Doha-selskabet Qatar Airways har indgået en codeshare-aftale med et europæisk lavprisflyselskab omfattende næsten 60 ruter.

Båndene mellem Qatar Airways og den europæiske luftfartskoncern International Airlines Group (IAG) bliver stadig tættere. Den 1. august øgede Qatar Airways ejerskabet i IAG til 20 procent, og nu indgår Doha-selskabet en omfattende code-share aftale med spanske Vueling, der er lavprisenheden i IAG.

Samarbejdet mellem Qatar Airways og Vueling omfatter næsten 60 ruter fordelt med 43 til og fra Barcelona samt 16 ruter til og fra Rom-Fiumicno, der også er base for det spanske lavprisflyselskab.

Qatar Airways betjener både Rom og Barcelona med to daglige flyvninger fra Hamad International Airport i Doha, således at Vuelings rutenetværk bliver koblet sammen med Qatar Airways, der flyver til 150 destinationer fra Doha.

Følgende 43 byer får Qatar Airways-koden på Vueling-ruterne fra Barcelona: La Coruna,  Alicante , Almeria, Ancona, Asturias, Bari, Bilbao, Bologna, Brindisi, Cagliari, Catania, Dubrovnik , Faro , Firenze, Fuerteventura, Funchal, Genova, Gran Canaria, Ibiza, Jerez de la Frontera, Lanzarote, Lissabon, Malaga, Malta, Napoli, Nice, Olbia, Palermo, Palma Mallorca, Pisa, Porto, Prag, Rotterdam, San Sebastian, Santa Cruz de la Palma, Santander, Santiago de Compostela, Sevilla, Split, Tenerife North, Trieste, Torino og Valladolid.

Til og fra Rom vil der være Qatar Airways-kode til følgende byer: Alicante, Bilbao, Catania, Dubrovnik, Ibiza, Lampedusa, Malaga, Nice, Palermo, Palma Mallorca, Paris-Orly, Prag, Santiago de Compostela, Sevilla, Split og Valencia.

Excellence-fordele til Business Class-rejsende
Samarbejdet giver en udfordring i forhold til rejsende på Business Class hos Qatar Airways. De vil enten skulle starte eller afslutte en rejse om bord på Vueling A320-fly, der ikke har en egentlig separat kabine til Business Class-rejsende. I stedet vil de blive tilbudt adgang til de servicefordele, der er koblet til de særlige Excellence Fares hos Vueling. Her er der tale om fast-track, adgang til VIP-lounge, prioriteret boarding og sædereservation, sæde på de forreste rækker med blokeret midtersæde samt frie måltider og drikkevarer om bord.

Som en del af samarbejdet kan medlemmer af Qatar Airways Privilege Club også optjene Q-miles, når der flyves med Vueling på code-share flyvningerne.

Den nye code-share aftaler, der bygger videre på den interline-aftale som de to selskaber underskrev i oktober 2014, er gyldig med øjeblikkelig virkning, hvorfor bookinger allerede kan foretages.

 

Relaterede artikler:

Qatar Airways tager endnu en bid af IAG

Qatar Airways køber op i Europas tredjestørste luftfartskoncern

Qatar Airways medejer af British Airways og Iberia

Vueling åbner ruter fra Rom til Skandinavien

Vueling åbner base i Paris-CDG