Qatar Airways Boeing 787-8 i Oslo Lufthavn. (Foto: Oslo Lufthavn)

Qatar Airways udvider på Oslo

Qatar Airways øger betjeningen af Oslo og vil fremover flyve to gange dagligt hele året mellem Doha og den norske hovedstad.

Qatar Airways har øget betjeningen af Skandinavien kraftigt de seneste år ved at indsætte både flere afgange og større flytyper.

Senest øgede Qatar Airways i december 2019 fra 10 til 14 ugentlige frekvenser på ruten til mellem Doha og Oslo og kom dermed op på to daglige afgange til og fra den norske hovedstad i vintersæsonen.

Udvidelsen på Oslo-ruten har tilsyneladende været en succes, for nu har Qatar Airways besluttet at videreføre den dobbelte daglige betjening, når man fra slutningen af marts går over til sommerprogrammet.

Fra slutningen af ​​marts vil selskabet således tilføje fire nye ugentlige afgange i sommerprogrammet, og dermed bliver både morgenafgangen og eftermiddagsafgangen fra Oslo fremover helårsruter.

Et vigtigt marked
”Norge er et vigtigt marked for Qatar Airways, og vi ønsker derfor at tilbyde vores rejsende et endnu bedre produkt ved at kunne flyve to gange om dagen fra Oslo direkte til Doha,” siger Christian Deresjo, som er chef for Qatar Airways i Norden.

Selskabet betjener i forvejen Stockholm to gange dagligt, mens Københavns Lufthavn har to-tre daglige forbindelser med Qatar Airways til Doha. Derudover flyver selskabet også til Gøteborg og Helsinki i Norden.

To flytyper på Oslo-ruten
Ligesom i vinterprogrammet vil ruterne til og fra Oslo bliver fløjet med Boeing 787-8 Dreamliner og Airbus A350-900 med plads til henholdsvis 254 og 285 passagerer.

Qatar Airways benytter i øjeblikket Boeing 787-8 på morgenruten, der afgår fra Oslo klokken 07.45 på rutenummer QR180, mens selskabet benytter Airbus A350-900 på eftermiddagsafgangen klokken 15.55 fra Oslo på rutenummer QR176. De nuværende afgangstider videreføres ligeledes i sommerprogrammet.

”Dette er en veldrevet rute, der er blevet meget populær blandt norske rejsende, der rejser på ferie eller forretningsrejser, og som hjælper med at styrke handel og investeringer i Norge fra udlandet. Doha Lufthavn er et stort internationalt knudepunkt med gode forbindelser til destinationer rundt om i verden,” siger Gaute Skallerud Riise, afdelingsdirektør for ruteudvikling i Avinor, som driver Oslo Lufthavn.

Foruden betjeningen af Oslo med store passagerfly har Qatar Airways også fire ugentlige flyvninger med fragtfly til den norske hovedstad. Disse fly er dedikeret til eksporteren af norsk laks og andre fiskeprodukter til Asien.

 

Relaterede artikler:

134 ugentlige Qatar-flyvninger til og fra Norden

Qatar Airways øger på ny Skandinavien-rute

Qatar Airways stormer frem i Københavns Lufthavn