Boeing 787-8 Dreamliner fra Qatar Airways under start fra Københavns Lufthavn. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Qatar Airways vil uddanne piloter i Finland

De første elever har påbegyndt et nyt uddannelsesforløb, som er et samarbejde mellem Qatar Airways og en finsk flyveskole, der også uddanner piloter som foretager flyvninger for SAS.

Der er stor forskel på klimaet i Qatar og Finland, men en del af de håbefulde pilotelever, som drømmer om en fremtid i cockpittet hos Qatar Airways må vænne sig til de køligere himmelstrøg i hvert fald imens, at de er under uddannelse.

Det er resultatet af en ny aftale, som flyselskabet har indgået med virksomheden Patria, der beskæftiger sig med forskellige forretningsområder inden for forsvar, sikkerhed og luftfart.

Selskabet råder blandt andet over Patria Pilot Training, som er den største flyveskole i Finland, hvor virksomheden, der er delvist ejet af den finske stat, stammer fra, og det er her, at de fremtidige Qatar Airways-piloter vil blive uddannet.

Første hold elever er i gang
Uddannelsen består af et MPL-træningsprogram (Multi-Crew Pilot Licence, red.), der har en varighed på 18 måneder, og Patria oplyser, at det første hold elever er startet på flyveskolen, hvor de både vil modtage undervisning i Finland samt Spanien.

Ifølge Janne Räkköläinen, der er senior vicedirektør for market area world hos Patria, vil eleverne ikke alene få et pilotcertifikat, hvis de gennemfører uddannelsen.

”Vi er enormt godt tilfredse med at kunne byde piloteleverne fra Qatar Airways velkommen og lancere flyselskabets MPL-forløb, da det betyder, at vores samarbejde med Qatar Airways bliver tættere. Vores erfarne personale, moderne træningsfly og simulatorer vil sørge for, at Qatar Airways’ pilotelever får et træningsforløb af høj kvalitet samt en bachelorgrad.”

Uddanner også piloter for ACMI-operatør
Direktør for flyveoperationer hos Qatar Airways, Jassim Al Haroon, fortæller, at de kommende piloter skal være med til at sikre fremtiden hos flyselskabet.

”Hos Qatar Airways ønsker vi at have den bedste træning af vores besætninger, og vores nye Multi-Crew Pilot License-forløb sammen med Patria er et bevis på dette engagement. Efter endt uddannelse får piloteleverne en bærende rolle i at sikre væksten i Qatar Airways’ flåde, og de vil indtage en praktisk rolle hos verdens bedste flyselskab.”

Patria samarbejder ikke kun med Qatar Airways. I april i år indgik virksomheden en aftale med det estiske flyselskab Xfly om et lignende uddannelsesforløb for de elever, der i fremtiden skal flyve selskabets ATR-fly, som opereres for SAS på en ACMI-aftale.


Relaterede artikler:

Qatar Airways med bedste resultat nogensinde

Åben krig mellem Airbus og Qatar Airways

Xfly vil uddanne nye SAS-piloter i Finland