Rejser til Tyrkiet kan blive billigere

Den russiske regering har forbudt charterflyvninger til Tyrkiet som en del af sanktionerne efter nedskydningen af et russisk kampfly. Færre russiske turister i Tyrkiet, kan give skandinaver billigere rejser.

Hvert år rejser 4,4 mio. russere til Tyrkiet, hvoraf alene 3,3 mio. er turister, der besøger en række populære destinationer på den tyrkiske middelhavskyst, så som Lara, Belek, Alanya og Side.Disse områder er også meget eftertragtede blandt skandinaviske turister, og nu kan der være udsigt til, at det fremover kan blive billigere at rejse til Tyrkiet.Ruslands præsident Vladimir Putin har fremlagt en sanktionspakke, der skal ramme Tyrkiet som følge af den nylige nedskydning af et russisk jagerfly i grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien.Sanktionspakken indeholder forbud mod at gennemføre charterflyvninger fra Rusland til Tyrkiet samt at forbyde rejsearrangører at sælge rejser til landet.Dermed kan der være udsigt til, at russiske turister bliver væk fra Tyrkiet, hvilket vil vende og op ned på markedssituationen på de populære destinationer.Ingen ændringer på kort sigt

De skandinaviske rejsearrangører følger situationen tæt, da det kan få indflydelse på det fremtidige prisniveau, når der skal forhandles hotelaftaler på destinationerne. Mange af de femstjernede all-inclusive hoteller er udelukkende bygget med russiske turister for øje.“På kort sigt kan man ikke forvente, at der sker noget med priserne, da hotelkontrakterne allerede er indgået for den kommende sæson. Men de hoteller, der ikke kan få solgt alle værelser, kan være nødsaget til at gå ud og presse priserne ned,“ vurderer direktør Jan Vendelbo fra Spies.Han mener dog, at det umiddelbart kan have indflydelse på prisniveauet på restauranter og barer. Her vil det være muligt at kunne spise og drikke billigere, hvis russerne ikke er til stede, da der således vil mangle et stort og vigtigt segment i markedet.Hos Star Tour er pressechef Nikolai Johnsen nogenlunde på linje med konkurrenten.“Vi har netop lukket ned for sommersæsonen, og nu må vi vente og se, om russerne ikke kommer tilbage. Det vil være meget alvorligt for de tyrkiske hoteller, hvis russerne ikke kommer tilbage som turister. Det vil givetvis få store konsekvenser for prisniveauet på hotellerne,“ siger Nikolaj Johnsen til CHECK-IN.dk.