Rejsetaske fundet nær fly-vragdel

En låst rejsetaske blev torsdag fundet på Réunions nordkyst nær Saint-André, hvor en vingeflap dukkede op dagen før. Samtidig forlyder det, at komponent-nummeret på vragdelen svarer til et Boeing 777-fly.

Flere af de omkring 720.000 indbyggere på øen Réunion øst for Madagascar er gået på strandjagt for at hjælpe med at finde mere vraggods, der kan have sammenhæng med MH370.

Onsdag kom en vingeflap til syne, og torsdag formiddag kl. 11.30 fandt en kommunalt ansat medarbejder en rejsetaske, der var skyllet op på den forrevne kystlinje ved Saint-André på den nordlige del af øen. Det skriver det lokale netmedie Linfo.re.

Fundet blev overdraget til det lokale politi, der kunne konstatere, at det var en låst rejsetaske i meget dårlig stand. Det er derfor ikke muligt at sige, hvorvidt den kan stamme fra en af passagererne fra MH370.

Komponentnummer identisk med Boeing 777
I mellemtiden er fly-vragdelen på vej til Frankrig, hvor eksperter skal fastslå, hvorvidt den fundne vingeflap er fra MH370.

I løbet af torsdagen rapporterede en kilde ifølge CNN, at undersøgere fra Boeing kunne bekræfte, at komponentnummeret “BB670“ stammer fra et Boeing 777-fly.

Selvom australske og amerikanske eksperter har tilbudt deres hjælp med at fastslå, hvorvidt flydelen stammer fra MH370, bliver det Frankrig og Malaysia, der officielt skal bekræfte, at vragdelen tilhører det forsvundne fly.

Det er af andre blevet nævnt, at vragdelen også kunne stamme fra Yemenia Airways flight 626, der forulykkede den 30. juni 2009 under indflyvning til Prince Said Ibrahim International Airport på øgruppen Comorerne, der ligger mellem Madagascar og det afrikanske kontinent.

Flyet, der forulykkede i 2009, var af typen Airbus A310, og flyets vragdele blev dengang spredt over et stort område. Det lykkedes at finde en 14-årig fransk pige, der var den eneste overlevende blandt 153 passagerer og besætningsmedlemer. Den 14-årige pige havde i ni timer klamret sig til en vragdel, indtil redningsmandskabet fandt hende.

Foto:Linfo.re