Rekonstrueret Stand By-selskab på plads

Stand By Publishing er nu på fode igen efter at have indgivet konkursbegæring i sidste uge. Lars Thuesen har sikret kapitalen i et nyt selskab, der overtager samtlige aktiver i boet. Det er hensigten at sikre en bredere ejerkreds i løbet af de kommende måneder.

Det værste synes nu ovre for rejsemedierne Stand By og Take Off efter sidste uges konkursbegæring hos medieselskabet.

Axel Christian Rasmussen blev indsat i selskabet i marts måned som arbejdende bestyrelsesformand. Her blev det kort efter klart, at selskabets problemer var langt værre end først antaget, skriver Stand By. Men angiveligt kunne der ikke skabes enighed i ejerkredsen om, hvordan problemerne skulle håndteres.

På trods af flere kapitalindskud fra hovedaktionær Lars Thuesen gennem de seneste par måneder, valgte han i sidste uge at afslutte samarbejdet med chefredaktør og direktør Christian Peschardt, som hermed definitivt er ude af virksomheden.

Ifølge Standby.dk var usikkerheden om selskabets reelle forpligtelser så store, at Lars Thuesen ikke så anden udvej end en konkurs i det hidtidige driftsselskab og en overførsel af aktiverne til et nyt selskab. Det skulle angiveligt sikre aktiviteterne, annoncørerne, abonnenterne og medarbejderne.

Lars Thuesen siger i en kommentar til Standby.dk: ”Vi vil fortsat sikre, at vi er rejsebranchens foretrukne informationskilde. Beklageligvis vil en række kreditorer, hvoraf jeg selv er langt den største, ikke kunne forvente at få krav honoreret.“

Det nye selskabs bestyrelse består af direktør Axel Christian Rasmussen, advokat Jesper Rothe samt Lars Thuesen. Axel Christian Rasmussen, der tidligere er kendt fra Weco-Travel og VIA Travel vil være alene i direktionen. Det fremgår ikke af meddelelsen, hvem der skal varetatage posten som chefredaktør på de kendte rejsemedier.

Lars Thuesen ejer det nye driftssselskab, men ifølge Standby.dk er dethensigten i løbet af de kommende måneder at “sammensætte en bredere ejerkreds, der kan give en stærkere forankring i rejsebranchen, samt sikre en fortsat udvikling.“