Foto: SAS AB

Rutelukninger hos SAS

SAS kunne i denne uge præsentere 15 nye ruter i sommertrafikprogrammet, men fire eksisterende ruter fra Danmark har også måttet lade livet.

Københavns Lufthavn er blevet godt begunstiget i det kommende sommertrafikprogram 2017 fra SAS. Den danske hovedstadslufthavn har fået helårsruter til Færøerne og Riga i Letland samt sæsonruter til Olbia (Sardinien) og Malta. I tillæg hertil vil SAS øget antallet af udbudte sæder og afgange i højsæsonen fra CPH til Málaga, Faro og Palma de Mallorca. Der bliver også flere afgange på helårsruterne fra København til Zürich, Geneve, Gdansk og Hamborg.

Men som altid, når der er ruteåbninger, vil der også være rutelukninger, da flyselskaberne benytter fartplanskifterne til at omdisponere kapacitet fra de ruter, der ikke udvikler sig som forventet.

Derfor vil SAS lukke helårsruten fra København til Bremen samt sæsonruten fra København til Gazipasa (Alanya). Herudover må sæsonruten fra Billund til Gazipasa også lade livet, hvilket også vil være tilfældet for sæsonruten mellem Aarhus og Palma de Mallorca.

“Vi tilpasser os markedet og efterspørgslen og flyver derhen, hvor vores kunder ønsker at flyve. Derfor har vi valgt at bruge kapaciteten på andre markeder,” siger pressechef Mariam Skovfoged fra SAS i Danmark til CHECK-IN.dk.

Bremen-rute lukker
Ruten fra København til Bremen åbnede SAS i slutningen af oktober 2013, og nu må flyselskabet give op, når sommertrafikprogrammet starter op i slutningen af marts næste år. Der flyves i dag med ATR72-200 fly op til 11 gange om ugen, mens det var planen, at der skulle skæres ned til seks ugentlige afgange fra slutningen af marts måned.

Helårsruterne fra København til Edinburgh og Pristina har længe været på observationslisten hos SAS, idet begge lukkes ned ved udgangen af oktober måned. Det vil være muligt at flyve fra København til Pristina fra den 1. april til den 14. juni og igen fra den 7. august næste år. Derimod ser det noget sortere ud for Edinburgh-ruten, der blev åbnet i foråret 2014. Ruten er vinterlukket og optræder på få afgange i jule- og nytårsperioden, men indtil videre er der ikke lagt afgange op i sommerperioden, selvom SAS fastholder, at ruten ikke er endeligt lukket.

Endelig er fritidsruterne fra København og Billund til Gazipasa blevet nedlagt. De to ruter havde samlet i årets første otte måneder 22.906 passagerer mod 24.435 i samme måned året før. Det svarer til en tilbagegang på seks procent.

 

Relaterede artikler:

15 nye SAS-ruter fra Skandinavien

SAS åbner CPH-rute til Færøerne

SAS lukker Edinburgh-rute fra København

SAS bliver første ruteflyselskab til Gazipaşa

SAS får konkurrence til Pristina