Ryanair-fly på platformen i Billund Lufthavn. (Foto: Billund Lufthavn)

Ryanair genåbner Grækenland-rute fra Billund

Da Ryanair sidste år lukkede basen i Billund Lufthavn, gik det ud over to ruter til de græske øer. Næste år bliver en af de to ruter genåbnet.

I december 2012 fik Billund Lufthavn af Ryanair foræret en ny rute i julegave. Der var tale om ruten til Chania (Kreta), som det irske lavprisflyselskab startede op den 25. april 2013 med to ugentlige flyvninger. Ruten måtte dog lukke den 30. juli 2015, da Ryanair valgte at forlade basen i Billund Lufthavn efter konflikten med LO.

Nu vender Kreta-ruten dog tilbage til Billund. Det sker søndag den 2. juli, hvor Rynair frem til og med den 27. august vil flyve hver søndag til Chania. Afgangstidspunktet fra Billund Lufthavn bliver kl. 19.10 med ankomst i Chania-Ioannis Daskalogianni lufthavnen kl. 23.55. Returflyvning sker om eftermiddagen kl. 16.00, hvor flyet vil være fremme i Billund kl. 18.45.

”Vi er glade for at kunne tilføje endnu en rute som Chania til vores sommerprogram 2017 fra Billund, en rute der fra begyndelsen af juli vil operere med én ugentlig afgang. Vores trafikprogram for sommeren 2017 vil have 11 ruter i alt, heriblandt to daglige afgange til London-Stansted, og det vil generere mere end 530,000 kunder om året og supportere mere 400 jobs i Billund Lufthavn, hvilket understreger vores engagement i dansk turisme,” siger Ryanairs nordiske salg- og marketingchef Nikolaj Krogsgaard Thomsen.

56 gange om ugen fra Billund
I 2013, hvor Ryanair startede flyvninger til Chania, var der i hele året 17.515 rutepassagerer, der fløj mellem Billund og den græske ferieø. Året efter var der 22.210 rutepassagerer, mens der i 2015 var kun 12.229 rejsende på rutefly mellem Billund og Kreta. I 2016 har der ikke været ruteforbindelse fra Bilund til Chania.

Med sæsonruten til Chania kommer Ryanair op på 11 ruter fra Billund Lufthavn. Det er noget mindre end tidligere, idet Chania var destination nr. 21, da Ryanair oprindeligt annoncerede ruten tilbage i december 2012.

I det kommende sommertrafikprogram vil Ryanair flyve 56 gange om ugen fra Billund Lufthavn. Der flyves to gange dagligt til London-Stansted samt dagligt til Málaga og Palma de Mallorca. Herudover betjener Ryanair også Alicante, Barcelona-Girona, Budapest, Malta, Milano-Bergamo, Pisa, Rom-Ciampino samt snart også Chania.

 

Relaterede artikler:

Ryanair vender tilbage på ni Billund-ruter

Ryanair forventer massiv Billund-nedgang

Direkte fra Billund til Kreta med Ryanair