Ryanair gør grin med Frank Jensen

Ryanair gør i en reklame tykt grin med Københavns overborgmester Frank Jensen.

Det irske lavprisselskab Ryanair svarer nu igen på weekendens udmelding fra Københavns overborgmester Frank Jensen (S) om, at kommunens 45.000 ansatte ikke må flyve med Ryanair. Irerne gør det dog ikke på sædvanlig vis gennem interview med medier. Nej, de gør det i stedet med en fotokollage med et billede af Frank Jensen klistret oven på den franske dronning Marie Antoniette.

Hun var fransk dronning fra 1774 til 1792 og var kendt for at leve et særdeles ødselt liv. Hun udtalte eftersigende; ”Jamen, så giv dem da kage”, da hun hørte om at de fattige i Paris sultede og manglede brød. Hun blev halshugget ved Den Franske Revolution i 1793.

I en taleboble siger Frank Jensen netop ”let them eat cake”. Og i en anden boble; ”Let them pay high fares”.

Ryanair benytter fotokollagen til at slå to fluer med et smæk. For det første svarer de flabet tilbage på Frank Jensens udmelding. Det tiltrækker uden tvivl opmærksomhed. For det andet får de promoveret deres billetpriser.

Fotokollagen optræder på forsiden af den danske version af Ryanairs hjemmeside, ligesom den er lagt ud på Ryanairs Twitter-konto, der har over 154.000 følgere over hele Europa.