Hans Jørgen Elnæs.

Ryanair har sagt farvel til Norden-chef

Efter blot 10 måneder som salg- og marketingchef for Ryanair i Norden har norske Hans Jørgen Elnæs forladt sin stilling for få dage siden.

Der er ikke tradition for, at Ryanairs regionale chefer når at fejre jubilæum eller bliver pensioneret i deres respektive jobs. Det irske lavprisflyselskab er kendt for at køre medarbejderne hårdt, og derfor sker der relativt hyppige udskiftninger.

Således skal Ryanair i Norden og Baltikum atter have ny salg- og marketingchef. Den 1. august sidste år tiltrådte norske Hans Jørgen Elnæs i denne stilling, men den 20. juni har han haft sidste arbejdsdag i det irske lavprisflyselskab. Dermed kan Hans Jørgen Elnæs vende tilbage til sin GSA-virksomhed WinAir, som har været inaktiv under Ryanair-ansættelsen.

Før Hans Jørgen Elnæs kom til, var Ryanairs ansigt i det nordiske marked Elina Hakkarainen, der trods alt nåede næsten fem år i det krævende job, inden den unge og energiske finne takkede af sidste forår.

“Hubba Bubba-manden”
Et andet kort bekendtskab har været svenske Erik Elmsäter, der tiltrådte den 1. juli 2009 og forlod Ryanair i april måned året efter, da han blev hentet til Norwegian i en stilling som Area Manager, Foreign Markets.

Kort efter sin ansættelse hos Ryanair blev Erik Elmsäter i medierne kendt som “Hubba Bubba-manden“. Det var efter den kontrolversielle udtalelse om, at SAS ville blive solgt til Lufthansa, når prisen på selskabets aktier nærmerede sig prisen for et stykke Hubba-Bubba tyggegummi.

Det har ikke været muligt at få oplyst fra Ryanair, hvornår stillingen som ny markedsansvarlig i Norden og Baltikum bliver slået op. Indtil videre har litauisk fødte Arune Jaraite taget over efter Hans Jørgen Elnæs.

 

Relaterede artikler:

Eks-major er ny Norden-chef for Ryanair

Ryanair søger skandinavisk chef

Ryanair styrker organisationen i Skandinavien

Ny salg- og marketingchef for Ryanair i Skandinavien

Norwegian henter Ryanairs Norden-chef