(Foto: Ryanair)

Ryanair lun på Schiphol

Ryanair lukker sin Maastricht-base i Holland. Til gengæld er selskabet lun på Amsterdams store Schiphol lufthavn.

Fra marts næste år vil det irske lavprisflyselskab Ryanair ikke længere have fly og besætninger stationeret i Maastrichts lufthavn i Holland. Det oplyser lufthavnen til flere hollandske medier. Ryanair har ikke selv bekræftet oplysningerne, men de stationerede piloter og stewardesser skulle eftersigende være blevet orienterede. Det skriver ch-aviation.

Ryanair har haft base i Maastricht i omkring et år. Herfra har selskabet fløjet til Tenerife, Milano, London Stansted, Girona og Alicante. Irerne vil fortsat flyve til og fra Maastricht. Men der bliver tale om langt færre ruter og frekvenser ligesom det bliver med fly og besætninger fra andre baselufthavne.

Flyve fra Schiphol
Til gengæld har selskabets karismatiske topchef, Michael O’Leary, kastet sin kærlighed på Amsterdams store Schiphol lufthavn. På en pressekonference i Belgien i november udtalte O’Leary, at han håbede på, at Ryanair kom til at flyve fra Schiphol inden for de næste fem år.

Hvis det bliver en realitet vil det være et markant brud på Ryanairs filosofi om kun at operere fra sekundære og tertiære lufthavne, hvor Ryanair kun skal dele terminaler og landingsbaner med få eller slet ingen andre operatører. Med over 51 mio. passagerer i 2012 er Amsterdam Schiphol Europas fjerdestørste lufthavn kun overgået af London Heathrow, Paris Charles de Gaulle og Frankfurt am Main lufthavnene.

Ryanair havde tidligere i år ansøgt om landingstilladelser i Schiphol lufthavnen i 2014, men har sidenhen trukket ansøgningerne tilbage. Selskabet har forsøgt ansøgninger om landingstilladelser i Københavns Lufthavn liggende hos Airport Coordination Denmark, som administrerer tilladelserne i de danske lufthavne.