En Boeing 777-200ER fra Pakistan International Airlines (PIA). (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund, Danish Aviation Photo)

Ryanair om Boeing 777: Det er “fake news”

Flere pakistanske medier rapporterer, at Ryanair har lejet et Boeing 777-fly af PIA Pakistan International Airlines. “Det er fake news,” lyder det fra det irske lavprisflyselskab.

Selvom coronakrisen har tvunget flyselskaberne til at finde alternative indtægtskilder, så virkede det alligevel noget usandsynligt, da pakistanske medier i weekenden kunne rapportere, at PIA Pakistan International Airlines PIA havde leaset en Boeing 777-fragtfly til det irske lavprisflyselskab Ryanair.

Nyheden blev blandt andet bragt i PakistanToday og Dawn.com og blev ledsaget af oplysninger om, at flyet skulle bruges i fire måneder til at flyve fra Pakistan til Ürümqi i Kina.

Ifølge de to medier havde en talsmand for PIA udtalt, at selskabet skulle skære ned på flåden som følge af de mange restriktioner i forbindelse med COVID-19-pandemien, hvormed mange af flyene var blevet sat på jorden. Derfor var en Boeing 777 blevet konverteret fra passagerfly til fragtfly, så den kunne opereres af Ryanair.

Artiklen i PakistanToday fra den 24. oktober 2020.

Fragtflyet ville få en kapacitet til at kunne løfte 52 tons cargo, og det var meningen, at der skulle flyves tørret frugt og pinjekerner fra Pakistan til Kina.

Ryanair forvekslet Rayyan Air
I artiklerne fremgik det også, at PIA er i færd med at indgå strategiske partnerskaber i lighed med andre flyselskaber i den kriseramte luftfartsindustri, hvormed det var muligt at drage fordel af hinandens erfaringer og dele ressourcerne.

Enhver med kendskab til luftfartsbranchen kan naturligvis regne ud, at de pakistanske mediers opsigtsvækkende historie overhovedet ikke har bund i virkeligheden, hvilket også bekræftes af Ryanairs kommunikationsafdeling.

“Det er i den grad fake news,” skriver selskabet i en mail til CHECK-IN.DK.

Efterfølgende har det vist sig, at de pakistanske medier angiveligt har misforstået situationen. Der findes nemlig et pakistansk flyselskab med navnet Rayyan Air, der beskæftiger sig med fragtflyvninger til Kina, og det er sandsynligvis denne operatør – og ikke irske Ryanair – der skal operere flyet fra PIA Pakistan International Airlines.

 

Relaterede artikler:

Pakistan International Airlines får flyveforbud i EU

Indretter passagerfly til fragtflyvninger

Ryanair-fly kan blive konverteret til fragtfly