Ryanair og easyJet i Københavns Lufthavn. (Arkivfoto: Leif Ingvarson | shutterstock.com)

Ryanair overtager easyJet-rute fra København

I det kommende sommertrafikprogram skal SAS og Norwegian slås med Ryanair om passagererne på en populær italiensk rute fra Københavns Lufthavn.

Der sker mange bevægelser i luftfartsmarkedet i disse uger, og det er også tilfældet blandt operatørerne i Københavns Lufthavn. 

Således har easyJet besluttet ikke at genoptage sæsonruten til Venedig i den kommende sommer, og derfor bliver der plads til Ryanair, der kommer til at betjene ruten i stedet.

Det sker allerede fra torsdag den 31. marts, hvor Ryanair via Malta Air vil flyve to gange om ugen til Marco Polo-lufthavnen. Der flyves på torsdage og søndage. Fra Venedig afgår flyet kl. 15.50 på torsdage og kl. 15.10 om søndagen. Tilsvarende er flyvningerne fra København planlagt til kl. 18.20 på torsdage og kl. 17.40 på søndage.

I konkurrence med SAS og Norwegian
Siden slutningen af marts 2015 har easyJet fløjet tre gange om ugen i sommerhalvåret med en 156-sæders Airbus A319, og disse afgange erstattes foreløbigt med to ugentlige Ryanair-rundture med Boeing 737-800 til 189 passagerer.

Ryanair bliver dog ikke eneste selskab, der vil flyve til den populære by i det nordøstlige Italien. Således har SAS planlagt tre ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet, og i højsæsonen forventer selskabet at øge til daglige operationer. SAS flyver med 180-sæders Airbus A320neo, der på nogle afgange vil være erstattet af A319 med 150 sæder.

Norwegian har også meldt sig på banen, og selskabet vil flyve på onsdage og lørdage med en kombination af Boeing 737-800 og 737 MAX 8. Begge har plads til 189 passagerer.

Dermed er ruten stadig konkurrenceudsat, og de skyhøje brændstofpriser har samtidig givet Ryanair en konkurrencefordel, da selskabet i modsætning til Norwegian og SAS har sikret brændstof til væsentligt lavere priser end de aktuelle markedspriser.

Treviso fra Billund
Det er også muligt at flyve til den italienske Veneto-region fra Vestdanmark. Her er Ryanair alene om at kunne tilbyde transport fra Billund Lufthavn til Treviso-lufthavnen, der ligger omkring 37 kilometer nordvest for Venedig.

Ryanair flyver i sommertrafikprogrammet tre gange om ugen til Treviso.

 

Relaterede artikler:

Flere ruter mangler stadig fra CPH

Ny Ryanair-base sikrer Venedig-rute fra Billund

EasyJet åbner rute fra København til Venedig