Ryanair hilses velkommen i Malmø-Sturup lufthavnen. (Arkivfoto: Swedavia)

Ryanair vender tilbage til Malmø

For tredje gang vender Ryanair tilbage til Malmø Lufthavn, som selskabet ikke har fløjet til siden efteråret 2014. Der startes op med en enkelt rute.

Ryanair har efterhånden været inde omkring Malmø-Sturup lufthavnen ad flere omgange. Nu vender det irske lavprisflyselskab tilbage igen, når det fra den 1. november i år bliver muligt at flyve tre gange ugentligt til Krakow i Polen.

Ruten er kommet i stand som en følge af, at Ryanair ekspanderer med 40 procent på den polske base, hvor der i vintertrafikprogrammet 2017/18 etableres 14 nye ruter. Heraf vil der også være en rute fra Krakow til Gøteborg, ligeledes med tre ugentlige afgange.

“Vi er meget glade for at kunne byde Ryanair velkommen tilbage til Skåne og Malmø Lufthavn. Den nye flyrute er et bevis for, at vores meget positive passagerudvikling fortsætter efter rekordåret 2016. Dette er en lufthavn med hurtige og effektive passagerflows, og vi kan tilbyde vores udenrigsrejsende en smidighed, som er værdsat og som sparer tid for de rejsende,” siger Peter Weinhandl, der er lufthavnschef i Malmø Lufthavn.

Ryanair fløj oprindeligt til Sturup fra 2005 og frem til efteråret 2007, hvor selskabet pludselig trak sig fra lufthavnen. I 2011 vendte Ryanair tilbage til Malmø med ruter til Alicante og Málaga. Sidenhen fulgte ruter til London-Stansted og fire andre destinationer, inden Ryanair atter trak sig ud i begyndelsen af november 2014, hvilket blot var et halvt år før opstarten i Københavns Lufthavn.

Modtræk mod Wizz Air
Hvorvidt der vil komme flere Ryanair-ruter til Malmø Lufthavn er endnu for tidligt at sige, men Swedavia vil givetvis arbejde hårdt på at tiltrække det irske lavprisflyselskab til en lufthavn, der kan markedsføre sig med, at den leverer trafik til et område, der kan defineres som “Greater Copenhagen”.

Et andet forhold, som betyder noget for Ryanair, er at stoppe den markante ekspansion som det ungarske lavprisflyselskab Wizz Air er i gang med i Malmø og i en række andre markeder. Wizz Air flyver i dag fra 14 destinationer til Malmø Lufthavn, og af disse er fire beliggende i Polen. Der er tale om Gdansk, Katowice, Poznan og Warszawa.

Fra Københavns Lufthavn har Ryanair i dag ruter til 21 lufthavne i Europa, men et fåtal af dem er beliggende i Central- og Østeuropa. Det er således kun Budapest (Ungarn), Kaunas (Litauen) samt Zadar i Kroatien.

I 2016 rejste 2,2 mio. passagerer gennem lufthavnen i Malmø, hvilket størrelsesmæssigt placerer Malmø Lufthavn et sted mellem Aalborg Lufthavn og Billund Lufthavn.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-exit giver tilbagegang i Malmø

Ryanair lukker ned i Malmø

Ryanair skærer ned i Malmø

Ryanair lægger pres på CPH fra Malmø-Sturup

Ryanair tilbage i Malmø-Sturup